Dagbladet: - En uheldig tittel

dagbladet.jpg(image/jpeg)
Dagbladet 18. juni.

Dagbladet: - En uheldig tittel

Sak om voldtekt fikk sexvinkling på trykk, leserne reagerer i sosiale medier.

«Wøh-wøh-wøk-tone i dagens #dagbladet,» skriver DN-journalist Bjørn Gabrielsen på Twitter. Det han reagerer på er tittelen «To sekunders SEX kostet 150 000».

Artikkelen under forteller om en 49 år gammel mann som er dømt til fire års fengsel etter å ha voldtatt en kvinne i et hus han ikke hørte hjemme i. Gjerningsmannen må også betale 150 000 kroner i oppreisning. 

Reaksjoner

Gabrielsen, som kaller seg Skaufant på Twitter, skriver at overskriften sier noe om redaksjonens, og lesernes, holdning til voldtekt. 

Stortingsrepresentant Stine Renate Håheim i Arbeiderpartiet skriver at hun gjerne tilbyr gratis voksenopplæring om hva voldtekt er. På bloggen sin omtaler hun det som «Alvorlig kortslutning».

SVs stortingsrepresentant Snorre Valen omtaler det som nok et lavmål på den fronten. Kristjan Molstad i Aftenposten skriver; «Kvalmt. Voldekt er ikke sex».

Hans kollega Vidar Kvalshaug påpeker også at dette ikke er sex. 

Evaluering

Reaksjonene er mange fra leserne som har sett tittelen. Avisen får sitt pass påskrevet. Også internt har man vurdert tittelen, og nyhetsredaktør Alexandra Beverfjord sier det ikke er slike titler de ønsker. 

– Dette er ikke blant de mest heldige overskriftene. Vi har hatt evaluering og er enige om at dette er en litt uheldig tittel.

Annonser

Ledige stillinger:

Les også

Det var Norges viktigste land i Afrika, nå brukes medielover vi var med å ta initiativ til, til å skjule noen av verdens verste forbrytelser. NB: sterke bilder

– Modellen med å distribuere en konkurrerende avis er i seg selv problematisk.