Dersom du ikke fant hjemstedet ditt på kartet i dagens Dagblad, kan det være at det har flyttet på seg.

Dagbladet ommøblerte Norgeskartet

Noen byer flyttet sør, mens andre flyttet vest.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Det er åpenbart en teknisk og- eller en menneskelig feil som har skjedd på kvelden, sier fungerende nyhetsredaktør Jo Randen i Dagbladet.

 Feilen han snakker om er Norgeskartet hvor Bjørnøya har havnet i Halden, Rygge i Kristiansand, Rena i Vadsø blant noen av stedene som er feilplassert.

Som mange andre ønsket trolig Dagbladets redaksjon å feire våren som synes å være i anmarsj ved å fortelle når den kommer til forskjellige steder i landet. Men å navigere etter dette kartet i søken etter vårvær, er bare å glemme.

For våren kommer til Kautokeino den 4. mai, men ifølge kartet ligger byen i Gudbrandsdalen. Mens Rena, som kanskje får vår 6. april, har flyttet nordover fra Østerdalen til Vadsø.

 – Har dere ikke sidespeil og ser over sidene før de sendes til trykk?

–  Jo, vi har sidespeil og vi ser over sidene. Hvorfor dette er skjedd, kan jeg ikke forklare, sier Randen. Han gjør det klart at ennå ikke har snakket kveldsskiftet.

–  Det er ikke gøy at slik skjer. Men derfor har vi også korrigert på nett med et stort og tydelig oppslag, og med glimt i øyet.

«Unikt kart» utfordrer etablert Norges-geografi

 «(Dagbladet): Dagens unike oversikt i papiravisa over når våren kommer til deg, ble noe mer unik enn vi hadde sett for oss»

Og her er debatten åpen, for alle som ønsker å kommentere. Herr G. påpeker at på Vestlandet er det vår hele tiden og at det nok derfor landsdelen ikke er med på kartet, mens ToreFossheim gir Dagbladet kudos for å rette opp saken med glimt i øyet.

Powered by Labrador CMS