Redaktør Matti Riesto i Brønnøysund Avis synes ikke noe om endring i pressestøtte Foto: Bård Pedersen

Får ikke bli større

Pressestøtten ryker om Brønnøysunds Avis får flere nye abonnenter.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

– Jeg har akkurat fått tallene for 2013. Vi passerer ikke 4.000 i år heller, dessverre eller heldigvis, sier ansvarlig redaktør Matti Riesto i Brønnøysunds Avis.

Vilkårlig endring

Brønnøysunds avis er en av lokalavisene som er utsatt om regjeringens planlagte endringer i produksjonsstøtte blir vedtatt. I forslaget som nylig var ute til høring er det foreslått en omlegging der nummer-én aviser med opplag mellom 4–6000 ikke skal motta støtte.

– Jeg synes det virker vilkårlig hvor grensen er satt. Det synes som det er foretatt kun for å gjøre noen grep. Og jeg synes ikke det bidrar til lokaljournalistikken.

Riesto understreker at han har respekt for at en regjering må få gjøre det han kaller sin politikk. Men dette forslaget mener han kom for brått på.

– De foreslåtte kuttene svekker mulighetene for å gjøre journalistikk i fremtiden. Vi burde i stedet få stabile vilkår å arbeide under i en tid med store endringer.

Positivt resultat

Brønnøysunds Avis er ifølge Riesto en av få aviser som kan vise til et positivt økonomisk resultat i 2013. I 2012 gikk avisen med driftsunderskudd på 2,7 millioner, men det meste av det var omleggingskostnader etter sluttpakker og andre grep avisen hadde tatt for å kutte kostnader.

– Vi kuttet hardt i bemanningen samt andre kutt etter ostehøvelprinsippet. Det var bemanningskuttet vi merket. Det ser vi også resultatet av nå.

Han føler at avisen nå har kuttet så langt inn til grunnfjellet det er mulig. Det gjør frustrasjonen over regjeringens forslag større. Det fører nemlig til det paradoksale i at flere abonnenter kan gi større økonomiske utfordringer.

– Som redaktør vil jeg alltid ønske meg flere abonnenter. Det gjør jeg jo i prinsippet nå også.

Powered by Labrador CMS