Dagbladets advokat Frode Elgesem (til venstre) og Erik Schjenkens advokat Carl Bore er uenig om hvor høy oppreisning den tidligere ambulansesjåføren kan oppnå i Høyesterett. Foto: Kathrine Geard

Schjenken kan maks få 200.000 kroner

– Det er klart motparten sier det, svarer advokat Carl Bore.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under Høyesteretts avslutning av ankesaken mellom Dagbladet og Erik Schjenken, ble det skapt tvil om hvor mye den tidligere ambulansesjåføren kan få i oppreisning dersom også den øverste rettsinstansen dømmer mot Dagbladet. 

Schjenken har tidligere vunnet fram i både tingretten og lagmannsretten. Førstnevnte ga ham en million kroner i oppreisning, sistnevnte reduserte den til 200.000 kroner. 

Journalistens dekning av Schjenken-saken

Forkastes

I Høyesterett torsdag la Schjenkens advokat Carl Bore ned påstand om at Dagbladet skal betale oppreisning etter rettens skjønn. Det er i praksis et argument for en høyere oppreisning enn hva lagretten kom til. 

– Det toget er nok gått, sa hoveddommer og administrator Liv Gjølstad. 

– Skal ikke påstanden være at anken forkastes? Det er ikke inngitt noen motanke. Da er vel påstanden at anken forkastes? 

– Når det gjelder påstanden er den nedlagt i anketilsvaret, sa Bore tidligere. 

– Anken forkastes, må være påstanden, konkluderte Gjølstad.

Mindre

Til Journalisten sier Dagbladets advokat Frode Elgesem at dette betyr at oppreisningen kun kan settes et sted mellom null og 200.000 kroner.

– Det er ikke tvil om det, selv om Bore ikke hadde tenkt det. Prosessuelt er det bare vår anke som er behandlet, sier Elgesem.

Onsdag prosederte han i rettssalen subsidiært for at en oppreisning måtte være lavere enn 200.000.

– Vi mener beløpet skal være lavere, sier advokaten.

Avventer

Carl Bore avviser at Schjenken nå ikke kan få mer penger enn hva han ble tilkjent i lagretten, om han vinner fram.

– Det er klart at motparten sier det de gjør. Vi har forhandlet om dette i retten, så avventer vi rettens dom, sier Bore til Journalisten.

Høyesterett avsluttet fredag behandlingen av saken. Dom er ventet i løpet av to til tre uker.

Powered by Labrador CMS