Faksimile Daily Mirror.

Gråtende barn sulter ikke

Britiske Mirror illustrerte oppslag om mat til fattige med stockfoto.

Denne artikkelen er over ti år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Daily Mirror ble utsatt for skarpt søkelys i konkurrenten Guardian etter forsiden onsdag i påskeuka. Den viser et gråtende barn og illustrerer situasjonen for over 300.000 jevnaldrende som omfattes av matutdeling i landet.

Guardian kan fortelle at bildet er tatt i 2009 og viser Anne i California. Annes mor, som tok bildet, forteller på flicker at datteren gråt fordi en meitemark hun ville ha med hjem, forsvant.

– En løgn som lukter doven journalistikk, skriver fotosjef Roger Tooth. Han mener leserne forventer ekte bilder til hard, faktabasert journalistikk, ikke myke stockfoto.

– Hvor blir bildet brukt neste gang, spør Tooth? - Som illustrasjon til en sak om barnemishandling? Mobbing på lekeplassen? Mangel på påskeegg?

Hans kollega Andy Brown er litt mildere i kritikken. Skribenten befatter seg oftest med religion, og han drøfter Mirrors illustasjonsbilde i et tilsvarende perspektiv.

Foot bringer også et annet fotoetisk spørsmål på banen når han omtaler et AP-bilde der Tottenhams angrepsspiller Emmanuel Adebayor hilser til manager Tim Sherwood etter en scoring mot Sunderland. APs fotograf er Kirsty Wigglesworth.

Daily Mail fjernet hjelpetrener Chris Ramsey fra bildet, mens Mirror skjulte utelatelsen godt bak tittelord.

– The Guardian og andre nasjonale aviser abonnerer på store byråer som AP og Reuters fordi vi kan stole på at fotografene deres ikke har manipulert bildene.  

– Hvis Wigglesworth hadde manipulert bildet sitt, ville AP gitt henne sparken.

Powered by Labrador CMS