Gunnar Stavrum. Foto: Birgit Dannenberg

Nettavisen foran budsjett

Driftoverskudd i første kvartal.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

- Det er riktig. Vi har gjort det bra og ligger godt foran fjoråret og godt foran budsjett, sier direktør og redaktør Gunnar Stavrum.

Sammen med ansatte befinner han seg på strategiseminar i utlandet. Det er i kvartalspresentasjonen til Amedia det kommer fram at Nettavisen har et driftsoverskudd på fem millioner kroner i første kvartal.

Tidligere i år ble det kjent at mediehuset leverte driftsoverskudd i 2013 på 13,7 millioner. Det var åtte millioner kroner bedre enn året før. Etter flere år i tøft farvann synes skuta å ha funnet riktig leie.

Stavrum sier det er gode dager. Vekst på trafikk, vekst på topplinjen og vekst i bemanningen. Det er bare litt over en måned siden mediehuset kunngjorde ansettelser av fire nye redaksjonelle medarbeidere.

Les også: Kutter umotiverte sex-saker

Betaler gjeld

Toppsjefen ser ikke bort fra at det kan komme flere nyansettelser. Men han sier at skal det komme inn nye, er det for å gjøre Nettavisen bedre.

- Og så passer vi på å bygge stein for stein også når det går bra. Vi må bevare bedriftskulturen og samtidig vokse kontrollert.

Det bedrede resultatet sier Stavrum skyldes effektiv drift på kostnadssiden, og at annonsørene oppfatter produktet som bedre. Med trafikkvekst får de også mer gratis fra annonsørene.

Eierne Egmont og Amedia har tidligere gitt lån til Nettavisen. Denne gjelden er Stavrum opptatt av å betale tilbake.

- Når har dere betalt gjelden?

- Neste år er vi gjeldfrie.

Powered by Labrador CMS