Slik ser det ut når gamblingselskap forsøker å lage VG.

Gamblingselskap stjal fra VG

- Dette er misbruk av VGs merkevare og layout!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det var @grimz som gjorde Journalisten oppmerksom på det som fremstår som landeveistyveri på høylys dag. «Hva f.. er dette? @torryp @vgnett driver dere med slikt? Eller er det noen som utnytter dere til lureri? c.twitter.com/g77upZhuBd» Journalisten klikket på lenken og fikk fram nettsiden du ser over.

Misbruk

I en tid da betalt innhold er et buzzord i en bransje på jakt etter nye inntekter, er det kanskje ikke så rart at folk undrer. Men ansvarlig redaktør Torry Pedersen er klar i sin tale.

Torry Pedersen. Foto: Birgit Dannenberg

- Det er misbruk av VG sin merkevare og layout, sier han og forteller at han ble gjort oppmerksom på dette torsdag. Dermed ble det han kaller VGs beste etterforskere satt på saken for å finne ut av hvor nettsiden VGNyheter.com har sitt utspring.

- Våre mistanker går til Canada. VGNyheter.com og flere andre lignende domener finnes på server der.

Det er ikke bare logo de som står bak har stjålet. Sannelig har de ikke også en kolofon i bunnen av artikkelen hvor redaktørene Torry Pedersen, Ola E. Stenberg, Hanne Skartveit og Jane Throndsen alle er oppført. Identisk med den VG har nederst på sin egen side.

Innmelding

Men for dem som besøker VGs nettsider og klikker på pekerne til for eksempel nyheter eller meninger, ledes dit man ønsker seg. På nettsiden som ni steder forteller brukerne at de kan få 200 gratis spinn på Leo Vegas får man opp et nytt vindu, eller en pop-up.

«The page at vgnyheter.com says: Registrere nå å få 200 GRATIS Spinn fra Leo Vegas! Klikk OK for å fortsette.» Vi klikket OK og ble ledet rett til Leo Vegas’ innmeldingsskjema.

- Vi prøver å få stoppet dette. Min erfaring er at det er lettere sagt enn gjort. Det er langt ut i verden der. Men vi skal prøve å forfølge det, om det går helt hjem er jeg usikker på.

VG er kjent for å hegne om sin merkevare. Pedersen sier at de går etter hver eneste en som misbruker deres produkter. I dette tilfellet mener han det er grunn til mistanke om flere lag av systemer. Det kan redaktøren ha rett i.

Ikke oss

Journalisten kontaktet kundeservice hos Leo Vegas. Der forteller operatør Anders oss at vi må sende en mail til HR-avdelingen. Hvilket vi gjør. Men som utålmodige journalister finner vi en pressemelding publisert hos NHST-eide MyNewsdesk. Her står kontaktinformasjonen til sverigesjef Niklas Andersson i Leo Vegas. Vi ringer ham på kontoret på Malta.

Andersson kjenner ikke tilfellet VGNyheter.com. Men gir telefonen videre til kollega og norgessjef Christian Karlsson. Heller ikke han kjenner til nettsiden.

- Vi har ikke laget denne siden i hele tatt, utbryter han. 

- Vi har samarbeidspartnere som lager markedsføring for oss. Dette høres ikke så bra ut. Jeg skal se på dette, sier Karlsson. Da var klokken 09:52 fredag.

 

 

Powered by Labrador CMS