Reagerer på at direktør går til konkurrenten

Varden-direktør over til samme jobb hos Telemarksavisa. Skal også lede Amedias regionale virksomheter.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Jan-Arild Tveten (41) ble torsdag ettermiddag ansatt som ny regiondirektør for Amedias virksomhet i Telemark og Agder og administrerende direktør i Telemarksavisa AS, melder TA. Tveten kommer fra stillingen som administrerende direktør i Varden, der han fratrådte klokka 11.00 fredag.

Overgangen blir ikke tatt nådig imot av Vardens eier, Agderposten Medier.

– Dette er veldig uheldig. Nå forholder vi oss til at Tveten skal jobbe ut oppsigelsestiden, sier konsernsjef i Agderposten Medier, Nils Kristian Gauslaa.

“Jan-Arild er en erfaren og dyktig medieleder. Han kjenner regionen godt og har de beste forutsetninger for å være med på å utvikle våre posisjoner i Telemark og Agder videre. Vi er svært godt fornøyd med at vi får ham som ny toppleder”, sier styreleder i TA og konserndirektør i Amedia, Mari Velsand i en uttalelse.

[quote:1-left]

Tveten har vært i Varden siden 2004, først som markedsdirektør og fra høsten 2009 som administrerende direktør. Han har også ledererfaring fra Aller, og er utdannet diplomøkonom fra BI.

Utviklingsmuligheter

“Etter ti spennende år i Varden har jeg valgt å takke ja til nye og spennende utfordringer i Amedia. I en krevende tid for mediebransjen blir det stort behov for endring og omstilling framover, men også mange utviklingsmuligheter for Amedias lokalaviser”, er kommentaren fra Tveten.

[quote:2-right]

Som administrerende direktør i morselskapet Agderposten og nestleder i Vardens styre er Nils Kristian Gauslaa svært lite fornøyd med at Tveten tar med seg sin kompetanse og sine kunnskaper fra Varden over til konkurrenten.

– Det har vi gitt uttrykk for både til Tveten og til Amedia. Agderposten kjøpte Varden for under to år siden av Amedia. De burde latt være å ansette Tveten.

– Hvordan vil du karakterisere Tvetens overgang til konkurrenten?

– Jeg tror ikke jeg skal gi noen karakteristikk. Vi forholder oss selvsagt til at han har sine grunner, blant annet at det er en større jobb å være både avisdirektør og regiondirektør.

Kom overraskende

– Dette kom helt overraskende på dere som eiere?

– Ja, vi visste ingen ting før tirsdag. Nå forholder vi oss til Tvetens arbeidsavtale, som innebærer at han har seks måneders oppsigelsestid.

[quote:3-left]

– Det vil si at han ikke får gå før oppsigelsestiden er over?

– Han skal være til disposisjon for oss i seks måneder. Vi finner sikkert relevante arbeidsoppgaver til ham.

Felles direktør

Gauslaa forteller at administrerende direktør for Agderpostens avishus, Øyvind Klausen, fredag ble konstituert i direktørstillingen i Varden. Dette ser Gauslaa for seg som en varig løsning.

– Ja, jeg vil innstille på en slik løsning når styrene i Varden, Agderposten og Agderposten Medier møtes 15. desember, sier konsernsjefen.

Tveten har ikke vært tilgjengelig for Journalisten fredag.

Powered by Labrador CMS