Kristin Solberg går til NRK og blir Istanbul-korrespondent. Foto: Kathrine Geard

Kristin Solberg ny korrespondent

Vinneren av Den store journalistprisen skal jobbe fra Istanbul.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

NRK styrker korrespondentnettverket og ansetter ytterligere to korrespondenter. I tillegg til Kristin Solberg blir Guri Norstrøm NRKs korrespondent i Berlin.

Kristin Solberg har lang erfaring som korrespondent i det aktuelle området. Hun har siden 2007 bodd og arbeidet i de fleste landene Istanbul-korrespondenten skal dekke. Hun har også studert arabisk, skriver NRK i en pressemelding.

Solberg kommer fra Aftenposten. Tidligere i år delte hun Den store journalistprisen med Anders Sømme Hammer.

Istanbul-korrespondenten skal dekke Sørvest-Asia og deler av Midtøsten.

LES OGSÅ: Disse vil bli korrespondent

Berlin gjenopprettet

Guri Norstrøm arbeider i dag i NRK Nyheters utenriksredaksjon og har tidligere jobbet i flere lokalaviser, ved NRKs distriktskontorer og nyhetene i TV 2 og NRK.

Norstrøm har en Bachelor i kultur- og samfunnsvitenskap fra Universitetet i Bergen, Bachelor i journalistikk fra Høgskolen i Bodø og en Master of Science i sammenlignende politikk fra London School og Economics. Hun snakker flytende tysk, russisk, engelsk og spansk og har studert og jobbet i flere land, som Russland, Tyskland og Spania.

Som korrespondent i Berlin skal hun dekke store deler av Europa og kunne avlaste både korrespondenten i Brussel og i Moskva når det er nødvendig.

Det primære dekningsområdet til Berlin-korrespondenten er det tysktalende Europa og Øst-Europa.

- Vi er veldig glade for å kunne besette de nye korrespondentjobbene med to så dyktige journalister, sier nyhetsdirektør i NRK, Per Arne Kalbakk

De nye korrespondentkontorene vil åpne så tidlig som mulig neste år.

 

Powered by Labrador CMS