BT:

Kurturredaktør Hilde Sandvik i Bergens Tidende. Foto: Kathrine Geard.

Satser på kritikk

Trapper opp der andre legger ned.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mens VG kutter anmeldelser over en lav sko, går Bergens Tidende motsatt vei. I dag har avisa lansert sin nye, ukentlige kritikkseksjon «Lest. Sett. Hørt.»

- For å si det litt pompøst, i vår tid blir kulturjournalistikken stadig viktigere. Kulturen er limet i samfunnet, og vi trenger et refleksjonsrom for det som er skapt. Det skal «Lest. Sett. Hørt.» gi våre lesere, samtidig som den ukentlige seksjonen vil gi våre anmeldere mer plass å boltre seg på, forklarer kulturredaktør Hilde Sandvik.
 
Premiereutgaven av «Lest. Sett. Hørt.» er på 15 sider og rommer anmeldelser av bøker, musikk, film, spill, tv og restauranter. Malen vil gå igjen fra uke til uke, men både totalt sideantall og rekkefølge på de ulike sjangerne vil kunne variere.
- Allerede neste uke blir seksjonen større, grunnet alle julefilmene. Men sånn cirka tror jeg nok en vanlig «Lest. Sett. Hørt.»-seksjonen i omfang vil være omtrent som utgaven i dag, sier Sandvik, som trekker fram Klassekampens Bokmagasin som inspirasjonskilde.
- Vi er ikke Klassekampen og våre lesere er veldig forskjellige fra deres. Derfor vil også vår kritikkseksjon skille seg fra Bokmagasinet. Men måten de har samlet bokstoffet og etablert Bokmagasinet på som fast lørdagsbilag har styrket oss i troen på dette konseptet.

Selv om anmeldelsene nå får sin egen seksjon på fredager, understreker Sandvik at noen anmeldelser fortsatt blir å finne også på andre dager.
- Hva som kommer når avgjøres av nyhetskriteriene. Det sier seg selv at en Erna Solberg-biografi ikke kan vente til fredag, men må publiseres straks. Slik det også er naturlig at konserter og teater anmeldes til avisa dagen derpå. Men det meste av det vi anmelder vil heretter samles i «Lest. Sett. Hørt.», fastslår Sandvik som mener fredagen pekte seg naturlig ut for en kritikkseksjon som denne.
- Vi har lenge grunnet på hvordan vi kan få kulturstoffet til å skinne mer inn mot helgen og hvordan vi kan gi dette viktige stoffet lenger levetid. Svaret vi endte med var «Lest. Sett. Hørt».
 
Stoffet vil også være tilgjengelig på nett, men kun som Pluss-stoff bak betalingsmur. 

(Journalisten skrev opprinnelig at VG kaster anmeldere på dør. Avisen har innvendt at det ser ut som om ansatte er sagt opp. Formuleringen er endret.)

Powered by Labrador CMS