Eksredaktør får nytt liv på sykehus

Fra alkoholproblemer og bokdebut til toppjobb i kommunikasjonsbransjen.

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Sykehuset Telemark har ansatt Lars Kittilsen (45) som ny kommunikasjonssjef. Han starter i sin nye jobb i løpet av februar.

Kittilsen sluttet som ansvarlig redaktør i Varden i februar 2014, etter å ha vært i jobben siden 2008. Han har også fartstid fra NRK, Telemarksavisa  og Avisenes Nyhetsbyrå.

I NRK jobbet Kittilsen blant annet i Dagsrevyen og Helsemagasinet Puls. Han var nyhetsredaktør i TA fra 2000 inntil han ble ansatt i tilsvarende stilling i ANB i 2003.

Det siste året har 45-åringen drevet sitt eget selskap og jobbet med kommunikasjonsrådgivning.

Levde dobbeltliv

5. oktober 2013 sto sjefredaktør Kittilsen fram som alkoholiker, på kommentarplass i Varden. Der fortalte han om angst, skam og manipulering for å unngå at andre oppdaget problemene han slet med. Kittilsen ønsket å supplere bildet av en alkoholiker og gi andre håp om et annet liv.

Hans personlige kamp mot alkoholen resulterte i boka “Hei, jeg heter Lars… En alkoholikers dobbeltliv”, som tidligere i januar kom ut på Schibsted Forlag.

[quote:1-right]

Kittilsen sier til Journalisten at han synes det er ekstra stas, etter et par uker med litt spesiell profilering, å se at folk stoler på ham og at han kommer seg videre i yrkeslivet.

– Det er mange som har lurt på om min åpenhet har skadet meg når det gjelder framtidige jobbmuligheter. Dette viser at åpenhet og ærlighet ikke nødvendigvis er en svakhet, men at den kan være et tegn på styrke og troverdighet. Det er viktig for meg å vise at jeg er en normal mann som har kompetanse og kunnskap.

– Dyktig fagperson

– Jeg er svært glad for at Lars Kittilsen har sagt ja til å bli ny kommunikasjonssjef ved STHF. Han er en dyktig fagperson, har bred erfaring og stor kunnskap om Telemark, sier administrerende direktør ved Sykehuset Telemark, Bess Frøyshov.

Kittilsen er født og oppvokst i Porsgrunn, og han har bodd store deler av sitt voksne liv i fylket. Han kjenner derfor Telemark godt.

Det blir ikke noen brå overgang fra journalistikk til kommunikasjon for eksredaktøren. Han har jobbet med både kommunikasjon, foredrag og annet gjennom sitt private rådgivningsfirma.

[quote:2-left]

– Jeg er veldig bevisst på at jeg nå går inn i en annen rolle enn jeg hadde som redaktør. Men jeg er egentlig ikke så opptatt av forskjellen mellom de to bransjene. Jeg tar med meg mye av det jeg har lært om kommunikasjon som redaktør. Det er også en kommunikasjonsjobb i en avis. Det handler om omdømme, åpenhet og intern og ekstern kommunikasjon.

Sparringpartner

Kittilsen ser for seg at den største forskjellen fra redaktørrollen er at han ikke lenger skal ut i offentligheten og mene noe hele tiden. Det synes han er helt greit, spesielt etter all oppmerksomheten rundt hans ferske bok.

– Jeg gleder meg veldig til å være rådgiver og sparringpartner for sykehusledelsen og de ansatte.

– Hva tiltrakk deg ved sykehusjobben?

– Da jeg så at den var ledig, tenkte jeg at det kan bli lenge til neste gang. Det er kanskje den mest spennende kommunikasjonsjobben i Telemark, en arbeidsplass som berører alle innbyggerne. Jeg har alltid interessert meg for helse og har jobbet med helsestoff både i Dagsrevyen og Puls.

Powered by Labrador CMS