Kommunal Rapport:

Britt Sofie Hestvik er ansvarlig redaktør i Kommunal Rapport. Foto: Birgit Dannenberg

Begynte fjoråret med bremsene på

Det var nok lurt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Ostehøvelen ble hentet fram allerede i begynnelsen av 2014, forklarer ansvarlig redaktør og daglig leder Britt Sofie Hestvik i Kommunal Rapport. Hun ville på denne måten lage rom for nysatsinger. Med en svekket annonseinngang kom klare formaninger om å lette vekten på høyrefoten og bli litt tyngre på bremsen. Redaksjonen fikk beskjed om at de måtte planlegge bedre når de skulle på reise, og helt på slutten av året var det ikke lenger sikkert at de skulle dra til alle kommunene i landet.

Det kan ha vært greit. For driftsinntektene til fagbladet falt med i overkant av to millioner kroner fra året før. I 2014 endte omsetningen på 24,4 millioner kroner. Ifølge Hestvik endte annonseinntektene med et negativt avvik på 2,6 millioner kroner sammenlignet med budsjett.

Se Journalistens dekning av Kommunal Rapport her.

Store brukerinntekter

Kommunal Rapport «delte» for noen år siden det redaksjonelle tilbudet i to, og innførte betalingsordning på nettet med eget abonnement. Disse, sammen med abonnementsinntekter fra papiravisen, endte så vidt over budsjett på 17 millioner kroner. I tillegg kommer abonnementsinntekter fra Kommunebarometeret som leverte 1,1 million kroner til fagbladet, et godt stykke over budsjett.

- Mens annonseinntektene reduseres utgjør innholdsinntekter nå hele 75 prosent av Kommunal Rapports omsetning. Det er en gledelig økning, et resultat av tydelig satsing på nye inntekter. Salget av vårt ferskeste produkt, Leverandørdatabasen, er også i gang fra i år, skriver Hestvik i en epost.

Hun sier at konklusjonen er at det skal satses tilstrekkelig på både eksisterende og nye produkter i år, for å kunne levere et godt årsresultat også for 2015.

Kostnadene i perioden er redusert med 1,7 millioner forklarer hun. Ingen årsverk er kuttet, men et ble stående tomt i periode da en i salgsavdelingen forlot selskapet.

Driftsresultatet i fjor er derimot svekket med hele 2,3 millioner kroner, som følge av annonsesvikten, og endte med et driftsoverskudd på 600.000 kroner.

Overskudd etter skatt er på like under 1,2 millioner kroner, mot nesten 3,2 millioner året før. 245.000 sendes til KS Holding som konsernbidrag, mens resten av overskuddet settes inn i fagbladets egenkapital. Kommunal Rapport har ifølge Hestvik en egenkapitalandel på 48,4 prosent.

Kommunal Rapport er heleid av kommunenes arbeidsgiver-, interesse- og medlemsorganisasjon KS gjennom holdingselskapet KS Holding.

Les alt om Kommunal Rapport her.

Powered by Labrador CMS