Skup:

Økt sikkerhet på gravekonferanse

Deltakerne må gjennom to kontroller for å komme inn på konferansen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ni år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Gjennom hele konferansehelgen vil politiet i Vestfold ha synlig tilstedeværelse utenfor konferansehotellet i Tønsberg. Ifølge stasjonssjef Øystein Holt ved politiet i Tønsberg skyldes dette den generelle trusselvurderingen fra PST i anledning arrangementer.

Han sier til Journalisten at det er naturlig at lokalt politi må vurdere sin tilstedeværelse ved alle større arrangementer med tanke på terroranslagene i Paris og København.

- Vi har gjort tiltak for at arrangementet skal gjennomføres på en trygg og god måte, sier han få timer før konferansen åpnes.

Holt kan ikke gå inn på detaljer om hva slags tiltak politiet tar i bruk, men forteller at kun hovedinngangen til hotellet vil være åpen, altså inngangen på samme siden som brannstasjonen. Den nordlige inngangen, mot bryggen, vil være stengt med sperregjerder.

Må vise leg

For å slippe inn den åpne inngangen må de 600 deltagerne vise identifikasjon. Daglig leder Jens Egil Heftøy i Skup sier at også pressekort med bilde fungerer som legitimasjon, selv om det ikke fungerer som det i hverdagen.

- Nei, men dette er Skup.

Skup-ledelsen har hatt løpende dialog med politiet i Vestfold om konferansehelgen, slik det også har ellers. Stasjonssjef Holt forklarer at det ikke er vanlig at politiet har tilstedeværelse under hele arrangementet, men at de vanligvis skjerper sikkerheten avhengig av gjester eller foredragsholdere.

Nytt system

Samtidig som at deltagerne må vise legitimasjon før de kommer inn på hotellet, må de også vise fram en QR-kode som de har mottatt per sms fredag. Denne scannes inne på hotellet før det skrives ut deltagerkort. Dette gjøres ifølge Heftøy uavhengig av PSTs terrorvurderinger, men handler om Global Investigative Journalism Conference (GIJC) på Lillehammer.

Siden det gamle påmeldingssystemet ikke var kompatibelt med det som skulle benyttes på GIJC, måtte Skup bytte.

- Fordi vi har et nytt system kan vi gjøre påmeldingen på en annen måte, som kan oppleves som skjerpet. Det er klart at tematikken om trusler har vært oppe i diskusjoner, men det har ikke hatt betydning for vårt arbeid.

Powered by Labrador CMS