Undervisning:

Samarbeider: Kjell Øvre Helland, daglig leder TV 2 Skole og Astrid Aas, avdelingsleder for medie og kommunikasjon ved Nordahl Grieg videregående skole i Bergen. Foto: Katrine Sæverud, TV 2

TV 2 lager læreverk om dagens medie=virkelighet

Millionstøtte til samarbeid for å gi elevene ny kunnskap, blant annet om forskjellen mellom redigert journalistikk og sosiale medier.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

TV 2 Skole inngår samarbeid med en av vinnerne av Senter for IKT i utdanning sin innovasjonspris i 2015, Nordahl Grieg videregående skole i Bergen. Sammen skal de lage et oppdatert læreverk om mediene, til bruk i undervisningen i norsk og samfunnsfag i ungdomsskolen og videregående.

Det melder TV 2s internavis. Der går det fram at TV 2 Skoles prosjekt støttes av alle de store presseorganisasjonene. Det vil si Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, Landslaget for lokalaviser, Norsk Presseforbund, Norsk Redaktørforening og Norsk Journalistlag.

TV 2 SKOLE

• TV 2 satser sterkt på undervisning. TV 2 Skole ble skilt som et eget datterselskap i 2014 og skal utvikles som digitalt forlag.
• Satsingen på digital undervisning skjer i nært samarbeid med TV 2s eier, Egmont, som allerede er en av de største aktørene på undervisningsmarkedet både i Danmark og Norge.
• TV 2 Skole lager læremidler i de store skolefagene, både i grunnskolen og i videregående skole. I tillegg satses det på voksenopplæring
• Selskapet leverer et nyhetsprodukt der nyhetene er spesielt tilrettelagt for skolen. Tjenesten har nærmere 100.000 abonnenter på skolene og rundt 10. 000 i voksenopplæringen. 
• TV 2 Skole startet som en forlengelse av nyhets- og aktualitetsavdelingen i 2009.

Prosjektet er tildelt 1,2 millioner kroner fra Kopinor.

Visuelle fortellinger

– Det blir moro å samarbeide med TV 2 skole om dette. De er utrolig gode på visuell historiefortelling i undervisningsøyemed, sier prosjektleder Veslemøy Rysstad i Avis i skolen/MBL.

Arbeidet starter umiddelbart, og fortsetter ut 2016.

– Jeg jakter på topp og framtidsrettet undervisning, det er godt å vite at jeg finner det i nærmiljøet, sier Astrid Aas, som tidligere var leder for grafisk avdeling i TV 2. Nå leder hun Medier og kommunikasjon ved Nordahl Grieg videregående skole.

Skolen fikk den norske IKT-bransjens innovasjonspris i 2015 sammen med Rothaugen ungdomsskole for nybrottsarbeid innen undervisningsteknologi.

Klart førstevalg

– Da vi skulle lete etter en partner til vårt prosjekt, var Nordahl Grieg et klart førstevalg, sier daglig leder og redaktør Kjell Øvre Helland i TV 2 Skole. Han sier til internavisa at TV 2 Skole samarbeider med flere skoler rundt om i landet, noe som bidrar til å få brukernes perspektiver inn i arbeidet.

Samabeidspartnerne mener det er viktigere enn noen gang å formidle den gamle kunnskapen rundt journalistrollen, personverb, opphavsrett og forskjellen mellom redigert journalistikk og sosiale medier.

– Opphavsretten, personvernet og selve journalistrollen blir direkte utfordret gjennom digitale endringer og det haster å få på plass oppdaterte læremidler om dette, mener Øvre Helland.

Han tror samarbeidet vil gi skolen unike ressurser gjennom videoer, oppgaver og interaksjon om medieutviklingen. I tillegg til bruk i skoleverket, kan innholdet distribueres fritt gjennom medieorganisasjonene og ulike bedrifter.

Powered by Labrador CMS