Tirsdag var Atle Jørstad på jobb under tiårsmarkeringen for terrorangrepet i London. Foto: privat

Atle Jørstad (30) blir leder for VGs Rampelys

Vender hjem fra London i høst.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I fjor reiste Atle Jørstad til hovedstaden i Storbritannia for å bli stringer for VG. Der skulle han egentlig blitt til 2016 før han skulle returnere til gamlejobben som underholdningsjournalist. Nå reiser han i stedet hjem allerede i høst for å bli reportasjeleder. Det melder han selv på Facebook.

– Jobben handler om å lede Rampelys inn i en ny tid, sier Jørstad på telefon fra London til Journalisten.

Digitalt

VG-sjef Torry Pedersen gjør i dag en omorganisering av mediehuset. Avdelingen for nyheter har ansvaret for at VG leverer på det løpende nyhetsbildet, og Dagsordenavdelingen har ansvar for avsløringer og egenutviklede saker.

Les også: VG vil bli bedre på avsløringer

30-åringen sier at Rampelys skal levere både innenfor det løpende nyhetsbildet og være dagsordensettende

– For meg er det viktig at vi er på ballen digitalt.

Han har jobbet i VG siden 2010 som journalist i Rampelys frem til flyttingen til London. Jørstad har ingen klar tiltredelseserklæring nå, men sier at han skal finne veien for Rampelys videre sammen med sjefer og ansatte.

Les også: Skrev artikkel på rim

Satser

Stoffmiksen blir den samme: kultur, underholdning og kjendisstoff. Men hva som skal prioriteres avhenger av ressursene seksjonen får tilført. Jørstad sier omorganiseringen fortsatt er i en tidlig fase, at detaljene ikke er klare ennå, men at innholdet uansett blir viktigst for VG.

– Det er en av stolpene vi har tradisjon for, og som har blitt satset på. Rampelys er fortsatt et satsningsområde for VG.

På spørsmål om han skuler til internasjonale trender innenfor underholdningsjournalistikken, sier han det er mange muligheter.

– Vi vil gjerne være tidlig ute med å prøve nye og spennende ting. Så blir det en fortløpende jobb å se hvordan vi utvikler stoffet og presentasjonen.

– Hovedfokuset mitt er god gammeldags nyhetsjournalistikk.

Les også: Rampelys-journalist Marcus Husby til Dagens Næringsliv

For en knapp måned siden ble det kjent at Gard Steiro forlater jobben som ansvarlig redaktør i Bergens Tidende til fordel for stillingen som nyhetsredaktør i VG. Ola Stenberg er digitalredaktør, Hanne Skartveit er politisk redaktør og Jane Throndsen er magasinredaktør.

Dagsorden-avdelingen skal ledes av Anders Sooth Knutsen, mens Tora Bakke Håndlykken blir sjef for Nyhetsavdelingen.

Powered by Labrador CMS