Valgplakat for Arne Husveg på Jæren. Foto: Helge Øgrim

Aftenbladet droppet De kristne

Kommentar: SA bygger ikke opp om demokratiet, mener toppkandidaten i Rogaland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Stavanger Aftenblad har tatt på seg arbeidet med å etablere en såkalt valgomat. Det er alltid interessant  å prøve seg gjennom spørsmålene for å se om vi lander på det partiet vi har tenkt å stemme på ved valget. Undertegnede valgte Rogaland for å sjekke mot fylkesvalget. Overraskelsen kom da resultatet dukket opp på skjermen. Partiet De Kristne, som er mitt parti, var ikke tatt med som et alternativ.

Som 1.-kandidat på listen for PDK i Rogaland var jo skuffelsen rimelig stor, men dog ikke uventet. SA har ikke vist noen interesse for mitt parti, og ingen kandidater er intervjuet.

Det jeg opplever som klanderverdig er at avisen går ut med en oppfordring til å bruke denne valgomaten for å finne ut hvilket parti velgerne bør gi sin stemme, for deretter å utelate et parti som ved stortingsvalget i 2013 fikk 2.296 stemmer i Rogaland. Med et rimelig godt resultat i valgkampen bør vi kunne få et mandat i fylkestinget.

Den måten SA håndterer dette på er etter min mening direkte politisk konkurransevridende. SA bygger ikke opp om demokratiet, men bryter det ned i tråd med de verdiene redaksjonen står for.

Jeg sendte et leserinnlegg med et direkte spørsmål til redaktøren som følger:

«Mener Redaktøren at dette er den rette måten å være opinionsdannende og ledende utøver av den fjerde statsmakt i Rogaland?» Da er jeg klar over at uttrykket den fjerde statsmakt er noe vi tillegger presse og media uten at det er reelt, men den opinionsdannende maktposisjonen bør være udiskutabel.

SA tok inn innlegget mitt i dag onsdag 19. august, men de fjernet den viktigste informasjonen før trykking, der jeg viser til antall stemmer ved siste stortingsvalget. Redaktøren har heller ikke noen kommentarer til mitt spørsmål. Det tones enkelt ned ved å fjerne dybden som gis gjennom de stemmene vi fikk i 2013.

Jeg sender denne utlegningen til Journalisten.no fordi jeg håper at øvrige aviser og medier i Norge kan ta lærdom av SA, og ikke behandle de politiske partiene som er på vei opp på en så lemfeldig måte.

(Arne Husveg, 1.kandidat Partiet De Kristne Rogaland, og 1 nestleder i Partiet De Kristne.)

 

Powered by Labrador CMS