Amedias konsernsjef Are Stokstad kan få nye eiere. Arkivfoto Martin Huseby Jensen

Amedias eiersøk tar tid

Men selskapet som har fått oppdraget forteller om kontakt med interessenter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I august meldte Amedia at hovedeierne Telenor og LO jakter en eller flere ny partnere på eiersiden i mediekonsernet. Telenor har i flere år ønsket seg ut av sin eierandel på 44,2 prosent i medieselskapet.

Også LO er klar for å redusere dagens eierandel på 35,7 prosent. Nestleder i Amedia-styret og tidligere LO-leder Roar Flaathen sa til Journalisten tidligere i høst at de aldri har ønsket seg majoritetsposisjon i selskapet.

Dokumenterer konsernet

Det er meglerfirmaet ABG Sundal Collier som har fått oppdraget med å finne nye eiere. Administrerende direktør Knut Brundtland sier til Journalisten at de fortsatt jobber med å utarbeide prospektet over Amedia. Dokumentet skal senere presenteres mulige eiere.

– Vi har kontakt med mulige interessenter og sluttstiller nå dokumentet. Inntil det er det ikke så mye å melde.

Han vil ikke gå nærmere inn på hvilke interessenter dialogen føres med. Direktøren venter å gjøre ferdig prospektet i løpet av et par ukers tid, altså trolig i midten av november.

– Det er et stort konsern som skal dokumenteres, svarer Brundtland på spørsmål om hvorfor det tar så lang tid.

Brundtland sier at det han omtaler som investormemorandumet ikke vil være tilgjengelig for offentligheten når det blir klart, men underlagt taushetsplikt for dem som ønsker tilgang til det.

Avisinvestor Odd Reidar Øie kan bli joker i spillet om Amedia. Les mer om 65-åringen som har 175 millioner kroner i egenkapital, og som er klar til å handle aviser.

Powered by Labrador CMS