Det ble gull på serien «11 trøndere i New York» som omhandler trøndere som jakter drømmen i verdensmetropolen i USA. Foto: Skjermdump fra Adresseavisen

Norske aviser tok gull i nordisk design=konkurranse

Adresseavisen, Bergens Tidende og VG gikk alle til topps under den skandinaviske designkonkurransen SNDS i København fredag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

De tre norske avisene vant gull i den prestisjetunge designkonkurransen for mediebransjen, Society for News Design Scandinavia (SNDS).

I kategorien for beste formgivning og funksjon tok Adresseavisen gullet for serien «11 trøndere i New York», som omhandler trøndere som jakter drømmen i verdensmetropolen i USA. Adresseavisen fikk også sølv for dokumentaren «Silkeveiene» og den prestisjetunge «best of show»-prisen under utdelingen i København.

Nettutgavene til Bergens Tidende og VG tok gull i disiplinen «Data project».

Juryformann for den digitale juryen, Kim Bjørn fra Danmark, sier han er glad for se stadig flere helstøpte digitale løsninger både på web og mobilapps.

– Når tekniske løsninger, form og innhold danner en innbydende helhet, skaper vi ikke bare en basis for troverdighet, men også kvalitet i kommunikasjon og informasjon, sa Bjørn.

Over 70 mediehus fra de fire nordiske landene deltok i de forskjellige konkurransene til SNDS. (©NTB)

Powered by Labrador CMS