Faksimile av den engelske utgaven av Dagbladets prisbelønte sak om

Internasjonal heder til Dagbladet

Vant prestisjepris med mysteriet om et lik iført våtdrakt som ble skylt i land på Lista.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Saken Våtdraktmysteriet, som sto på trykk i Magasinet 13. juni i år, har gått verden rundt. Torsdag kveld vant saken - laget av Magasinet-reporter Anders Fjellberg og fotograf Tomm W. Christiansen - Amnesty Internationals prestisjepris for fremragende journalistikk i feature-kategorien, skriver Dagbladet.

– Det er en utrolig stor ære å vinne en pris i konkurranse med helt fantastisk flinke journalister. De to andre nominerte i vår kategori er veldig sterke saker, sier Fjellberg til egen avis. Han og Christiansen var i London for å motta prisen.

Prisen deles ut til journalistikk som Amnesty mener kan øke forståelsen for menneskerettighetsspørsmål. De to andre nominerte prosjektene er laget av store medier som britiske Observer og amerikanske GQ Magazine, skriver Dagbladet. 

«Våtdraktmysteriet» er bygget rundt et mystisk likfunn på stranda på Lista i Vest-Agder 2. januar. En annen mann, iført samme type våtdrakt, ble også funnet på en nederlandsk strand. Nederlandsk politi fant ut at to våtdrakter av denne typen var blitt solgt i den franske havnebyen Calais samme dag i fjor høst. De to mennene som omkom i våtdraktene het Mouaz Al-Bealkhi (22) og Shaid Omar Kataf (28) og var syrere med tilhold i den flyktningleiren kjent som “The Jungle” ved Calais.

Saken ble publisert digitalt på engelsk og har vakt følelser internasjonalt og er gjengitt i Sunday Times, New Statesman og flere andre utenlandske publikasjoner.

Les vinnersaken her

 
Powered by Labrador CMS