Mediebyråene varsler dramatisk reklameskifte

Mediebyråene varsler dramatisk reklameskifte

Ser blant annet at en økt andel av reklamepengene går til innholdsreklame.

De største mediebyråene mener at mediebransjen nå må stålsette seg for skiftet som kommer, skriver Dagens Næringsliv.

– Det vil bli dramatisk, sier styreleder Nils Røang i mediebyrået Red Media Consulting til avisa. Han spår at utviklingen vil forsterke seg kraftig i 2016 og mener at mediebedriftene er nødt til å ta kraftfulle grep.

– Det er ikke gitt at alle medier skal overleve, sier Røang blant annet.

Røang viser til at de største annonsørene akkurat nå sitter og planlegger reklamebruken for 2016. Han slår fast at en økt andel av reklamepengene går ut av det tradisjonelle markedet og over til innholdsreklame, også kalt content marketing.

Forhandlingsdirektør Jarle Thalberg i mediebyrånettverket Group M sier til DN at han ikke ser noen tegn til at nedturen for avisreklame stanser. Thalberg spår at kategorien dagspresse vil tape 15 prosent i 2016, mens tv og radio vil miste henholdsvis en og to prosent reklameomsetning i et flatt totalmarked.

 

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
31.07.2017
Søknadsfrist
01.08.2017
Søknadsfrist
04.08.2017

Les også

I Mosulkrigen har journalister sluppet ekstremt tett på, mener NRKs Kristin Solberg.

Nyhetsredaktør Ole Kristian Bjellaanes sier alle systemer fungerer igjen.

Morgenrutinen:

Men de beste sakene finner Bergensavisens redaktør i samtale med fellow bergensere | bysborgere.