Kunne du tenke deg å fordype deg totalt og dukke opp igjen med fire nyhetssaker i året? Foto: Bjørn Åge Mossin

Oppdrag: Fire nyheter i året

Danske TV Syd vil gå tettere på lokale saker og søker etter journalist som skal fordype seg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Drømmejobb for noen, men kanskje i kjedeligste laget for journalister som er vant til å få nyhetene ut i en fart. TV Syd, som er en av åtte regionale tv-stasjoner i det danske TV 2-konsernet, går uansett i dybden for å lokke til seg flere seere.

Tv-stasjonen søker ifølge danske Journalisten etter en journalist som skal dedikere hele sin arbeidstid til gravejournalistikken. Det handler om å få fatt i seerne på en bedre måte, sier sjefredaktør Claus Christensen i TV Syd.

– Nettet gjør at alle de alminnelige, flate hverdagshistoriene for lengst er kjent og trampet i hjel når vi sender 19:30.

Det er en del av bakgrunnen for at kanalen nå søker en journalist som utelukkende skal fokusere på undersøkende journalistikk.

Fire nyheter i året – pluss lidt til

I annonseteksten heter det blant annet at hovedoppgaven for den undersøkende journalisten blir “å utkomme med en sterk nyhet fire fire ganger i året”.

Men det står også:

“Du skal også – mellom de fire årlige nyhetssatsningene - være i stand til å grave i en sak i kortere tid og deretter omsette den til journalistikk”.

Redaktør Christensen forklarer til danske Journalisten:

“Vedkommende kommer ikke til å inngå i en alminnelig vaktplan, og vi har satt av penger til at den øvrige redaksjonen kan jobbe uten behov for slike leveranser. Men vi vil gjerne være bedre til å grave i stort og smått. Og gravejournalister kan jo lett forsvinne ned i research og aldri komme opp igjen. Derfor formulerer vi helt fra starten noen mål.”

 

 
Powered by Labrador CMS