Molde sykehus. Foto: Google kart

Sykehusleder skal ha drevet kildejakt

Lege ved Molde sykehus sluttet som følge av press i kjølvannet av medieomtale.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er Aftenposten som skriver at en leder ved Molde sykehus skal ha jaktet på avisens kilder i reportasjer om den såkalte Daniel-saken.

Den dreier seg om en toåring som i 2009 døde etter en mandeloperasjon på sykehuset. I fjor opprettet Statens helsetilsyn tilsyn i saken etter at Aftenposten skrev at leger ved sykehuset opplevde press fra en overordnet før de skulle i politiavhør.

Det er av et brev til Helsetilsynet fra en lege som var involvert i behandlingen av toåringen at kildejakten fremgår. 

«Da saken blusset opp igjen i media i 2014, begynte en forfølgelse av flere ansatte. Personlig ble jeg oppsøkt uanmeldt ved flere anledninger og konfrontert med om jeg hadde snakket med journalister vedrørende 2009-saken», skriver en av legene i sitt tilsvar.

Assisterende direktør Helge Ristesund ved Helse MR uttaler seg til Aftenposten på vegne av sykehuset. Han viser til at saken ikke er ferdigbehandlet fra Helsetilsynets side:

– Vi har tillit til at Helsetilsynet har undersøkt alle forhold i saken. Helse Møre og Romsdal ønsker ikke å kommentere saken før endelig og fulllstendig rapport foreligger.

Overfor Journalisten opplyser direktøren at sykehuset ikke har mer å tilføye utover uttalelsen som er gitt til Aftenposten.

Powered by Labrador CMS