For første gang på 25 år får Vårt Land ny sjefredaktør, og for første gang en kvinne. Foto: Åsa Maria Mikkelsen

Åshild Mathisen blir ny sjefredaktør i Vårt Land

Første kvinnelige redaktør i den kristne dagsavisen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over åtte år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mathisen returnerer dermed til Vårt Land etter et opphold som direktør for samfunnskontakt i NRK. I Vårt Land var hun utviklingsredaktør fra 2012 til 2014, og hun har også vært kommentator i avisen. Fra 1. mai blir 41-åringen sjefredaktør og administrerende direktør i Vårt Land.

Den nye redaktøren ble presentert på et allmøte klokken 10 fredag formiddag.

Vil samle Livssyns-Norge

Mathisen har også bakgrunn som kommentator i aviser som VG, Dagens Næringsliv og Morgenbladet, ifølge en pressemelding fra Vårt Land. Hun har også vært kommunikasjonsrådgiver for Krfs stortingsgruppe og politisk rådgiver i Miljøverndepartementet.

– Vårt Land er et avisprosjekt jeg er glad i, og tror det er stor bruk for fremover. Mitt mål er at vi skal være best på å undersøke, forklare og debattere brytningene mellom tro og samfunn. Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis i mediefloraen, men med et bredt samfunnsprosjekt - og på alle plattformer. Vi skal være en raus møteplass for mangfoldet av kristne, og for hele tros- og livssyns-Norge. Vårt Land skal også bringe viktige religionsdebatter inn i offentligheten, sier Mathisen i pressemeldingen.

Til egen avis sier den nye redaktøren at Vårt Land skal være en tydelig nisjeavis som kommuniserer bredt og har et bredt samfunnsprosjekt

Simonnes ville ikke kutte

Det var i november varslet mangeårig sjefredaktør Helge Simonnes sin avgang fordi han ikke lenger orker å kutte.

I januar ble det kjent at Vårt Land må kutte 10 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS