Kristina Nilsen i Retriever.

Norske medier har publisert over 2.000 Panama Papers-saker

NRK og Dagens Næringsliv har publisert flest saker om Panama Papers - utenom Aftenposten.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Medieomtalen av Panama Papers-lekkasjen er massiv, og viser at dette er en global nyhetssak. Aftenposten betegner selv arbeidet som “tidenes største journalistiske graveprosjekt”.

Lørdag morgen skal Aftenposten-journalistene Nina Selbo Torset, Trond J. Strøm og Henning Ekroll fortelle om det omfattende gravearbeidet som er gjort i samarbeid med International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) på Skup-konferansen i Tønsberg.

Nær 400 journalister fra 110 land har deltatt i samarbeidet. Aftenposten kjørte en bredt anlagt publisering av saken søndag kveld, og over 23 sider i mandagens papirutgave. Avisen er eneste norske mediehus med tilgang til over 11 millioner lekkede dokumenter fra det Panama-baserte advokatfirmaet Mossack Fonseca.

Les også: Jobbet i eget bur for å holde prosjektet hemmelig

– Helt eksepsjonelt

– Av og til kan spesielle breaking news-hendelser få tilsvarende global oppmerksomhet, og da dreier det seg gjerne om terror. Men slike saker får aldri så lang levetid som det Panama Papers hittil har hatt. At en sak er på topp på denne måten i alle verdens medier i dagevis, det er helt eksepsjonelt, sier kunde-, og analysesjef Kristina Nilsen i Retriever.

Totalt var det fram til klokken 11.00 torsdag publisert over 2.054 medieoppslag om Panama Papers i Norge, og 137.380 medieoppslag på verdensbasis.

Utenom Aftenposten er det NRK og Dagens Næringsliv som har publisert flest oppslag. Men nyheten er spredt i medier over hele landet.

Tyskland

Det var i den tyske avisen Süddeutsche Zeitung det hele startet. Og Tyskland er dermed kanskje ikke overraskende det landet der det er publisert flest nyhetsoppslag om Panama Papers – der finner vi over 16.000 oppslag.

Faksimilie internasjonale papiraviser.

– Man må huske på at dette er et land med over ti ganger så mange innbyggere som Norge, så tar man utgangspunkt i det er dekningen ganske lik målt i antall oppslag, sier Nilsen.

Les også: Kina rensker mediene for Panama-saker

Også i USA er det publisert litt over 16.000 medieoppslag, mens det er publisert rundt 10.000 i Frankrike og 8.000 i Spania.

Powered by Labrador CMS