Den venstreorienterte avisen Cumhuriyet slo opp saken stort på egen nettutgave. Illustrasjon: Faksimile fra Cumhuriyet

Tyrkiske journalister dømt for Charlie Hebdo-tegning 

To års fengsel for å ha trykket en tegning av profeten Muhammed.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

To tyrkiske journalister er dømt til to års fengsel for å ha trykket en tegning av profeten Muhammed, som opprinnelig sto i det franske satirebladet Charlie Hebdo.
 
De to journalistene jobber for den venstreorienterte avisa Cumhuriyet, som er kritisk til regjeringen. Ifølge avisa fikk journalistene dommen torsdag.
 
Tegningen ble offentliggjort i avisa etter at Charlie Hebdos redaksjon ble utsatt for et terrorangrep i januar i fjor. 11 personer ble drept, inkludert ansatte i avisa og en politimann utenfor.
 
Statsminister Ahmet Davutoglu kalte offentliggjøringen av tegningen av en gråtende Muhammed en provokasjon. Han gjorde det klart at pressefriheten i Tyrkia ikke omfatter det han kalte fornærmelser mot religion.
 
Cumhuriyet er involvert i en rekke konflikter med myndighetene. Sjefredaktør Can Dündar og reporter Erdem Gul står for retten bak lukkede dører for å ha meldt om en angivelig frakt av våpen fra Tyrkia til syriske opprørere, og tidligere har Dundar fått en bot på 80.000 kroner for å ha fornærmet president Recep Erdogan.
Powered by Labrador CMS