TV 2s hovedkontor på Nøstet i Bergen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Bergens Tidende: TV 2 vil flytte avdeling fra Bergen til Oslo

Ledelsen i TV 2 skal ha planer om å flytte fjernsynskanalens markedsføringsavdeling fra Bergen til Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Programsjef Trond Håndlykken Kvernstrøm vil ikke kommentere eventuelle flytteplaner overfor avisa, men sier at den såkalte promoavdelingen er en del av TV 2s strategi- og omstillingsprosjekt. Avdelingen har vært i byen siden starten i 1992, og omtales som et slags flaggskip. Den har i alt 22 ansatte.

– Vi er i en forhandling og drøfting. Da kan jeg ikke uttale meg, sier klubbleder Henrikke Helland.

Kostbar nyhetsredaksjon

I begynnelsen av mai ble det kjent at TV 2 skal kutte 350 millioner kroner innen 2020. Samtidig er de i et politisk spill om konsesjonspenger for å drive i Bergen, som er kanalens hovedkvarter. TV 2 mener selv at det vil koste rundt 100 millioner ekstra å ha en redaksjon i Bergen.

Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold, som er kulturpolitisk talsperson i Kristelig Folkeparti, har forståelse for at TV 2 må gjennom omstillinger.

– Denne flyttingen er kanskje et ledd i dette. Så lenge nyhetsavdelingen bli værende i Bergen, puster jeg fortsatt rolig, sier han.

Bergen-konkurrent

Tidligere i vår utlyste regjeringen en ny TV-avtale for en kommersiell allmennkringkaster. Et viktig krav er at kanalens hovedkontor skal være i Bergen.

Schibsted-eide Bergens Tidende er derfor trukket fram som den eneste mulige konkurrenten til TV 2 om TV-avtalen.

Powered by Labrador CMS