Klubb2, der Henrikke Helland er leder, har sendt epost til medlemmene sine om den forestående nedbemanningen i TV 2. Foto: Birgit Dannenberg

TV 2-klubben ber medlemmene oppføre seg pent

Klubb2 oppfordrer alle om “å være ekstra påpasselig og ikke gi ledelsen grunnlag for oppsigelser”.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Kanalen skal kutte 350 millioner i forbindelse med strategiarbeidet «TV 2 i 2020». Onsdag sendte TV 2s redaksjonsklubb en epost til alle medlemmene sine, skriver Dagens Næringsliv (krever betaling). 

I eposten, som er undertegnet nestleder Stein Akre, vises det til at TV 2 15. september skal legge fram omstillingsplanen som er neste del av prosjektet. Fram til da vil det naturlig nok være mye usikkerhet i organisasjonen, heter det.

I eposten, som også Journalisten har fått tilgang til, skriver Klubb2 at den kjemper hardt for å unngå oppsigelser i forbindelse med omstillingen i mediehuset. Klubben kommer til å stå beinhardt på ansiennitetsprinsippet. Klubb2 viser til at oppsigelsesvernet i Norge langt fra er absolutt, og at det finnes en rekke forhold som gir TV 2 rett til å si opp ansatte.

“Derfor oppfordrer Klubb2 alle medlemmer om å være ekstra påpasselig og ikke gi ledelsen grunnlag for oppsigelser. Det betyr at alle medlemmer i tiden fremover må være pliktoppfyllende hva angår arbeidsoppgaver. Det er ekstremt viktig å opprettholde produksjon, ikke fremstå som generelt negativ vis á vis kollegaer og ledelse, være ryddig på fravær osv. Dette er ikke tiden for å «dumme» seg ut på en sommerfest», oppfordrer klubben.

Se Journalistens dekning av TV 2

Lederen av Klubb2, Henrikke Helland, sier til DN at e-posten ikke var ment for offentligheten.

– Vi har aldri vært i en oppsigelsessituasjon. Tidligere har vi hatt en ledelse som har ønsket frivillige avganger og dermed tilbudt rause sluttpakker. Men nå ser vi en helt annen trend, sier hun.

Overfor DN reagerer personal- og informasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, slik på eposten fra klubbledelsen:

– I utøvelse av TV 2s personalpolitikk er vi opptatt av ordentlige og forutsigbare prosesser, og det gjelder også i denne situasjonen.

Powered by Labrador CMS