New York Times:

En redaktør må kjenne identiten til anonyme kilder brukt i New York Times. Foto: Haxorjoe/Wikimedia Commons

Kuttet kraftig i bruken av anonyme kilder

Mener selv de har redusert den med 30 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Redaktørene i New York Times gikk i mars til kamp mot slepphendt bruk av ansiktsløse kilder i avisas nyhetsdekning. Hensikten var å styrke publikums tiltro og unngå farlige fallgruber. Journalisten omtalte offensiven da den ble startet, og før helgen fortalte avisledelsen om resultatene så langt.

De nye retningslinjene innebærer blant annet at alle artikler der anonyme kilder er sentrale må forelegges en av tre redaktører på forhånd. New York Times opprettet sin egen “Anonywatch” for å holde øye med feilsteg.

Risikabel kildebruk

Avisa har sett et betydelkig fall i anonym kildebruk på disse tre månedene, skriver leserredaktør Liz Spayd. Hun anslår nedgangen til 30 prosent, men understreker at tallene kan være litt upresise.

Spayd har tidligere pekt på hvordan avisa tabbet seg ut ved å stole på anonyme kilder i en oppslagssak om Hillary Clinton. Den gangen, for et år siden, gjorde avisa løpende rettelser uten å forklare leserne bakgrunnen for at artijkkelen stadig måtte revideres. Dekningen av en terroraksjon i California baserte seg også på uriktige opplsyninger fra anonyme kilder.

Journalisten omtalte i vår hvordan Stavanger Aftenblad formidlet feilaktig informasjon fra helikoperulykken ved Turøy. Avisa ble felt i PFU.

 

 

 

Powered by Labrador CMS