Posten tapte klage og stanser avis­ombæringen lørdag

Posten tapte klage og stanser avis­ombæringen lørdag

Avtalen med Ålesunds-bedrift opprettholdt av departementet.

Samferdsensdepartementet har avvist klagen fra Posten og opprettholdt kontrakten med selskapet Kvikkas i Ålesund, skriver Klassekampen. Avisa har fått innsyn i Postens klage.

Bare disse to selskapene la inn bud.

Klagen ble sendt til departementet 7. juli og ble ifølge Klassekampen avvist i går. Posten hevdet at Kvikkas.no ikke innfrir de tekniske kvalifikasjonskravene og skulle vært avvist som anbyder. Avisa omtaler vinneren som “det ukjente logistikk-firmaet Kvikkas”.

– Vi mener det riktige ville vært at Posten ble valgt til dette oppdraget, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme.

Kvikkas har ifølge Klassekampen åtte ansatte. Norpost er underleverandør og har ifølge Proff.no snaut 900 ansatte. Prisforskjellen mellom anbudene over en periode på to år var ifølge departementet 99 millioner kroner i Kvikkas’ favør.

Posten har hatt en midlertidig ordning for lørdagslevering av aviser i områder uten bud siden postleveringen lørdager ble stanset. Den midlertidige ordningen blir nå nedlagt, sier Gjølme. 

 

 

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

– Det er sånn det blir en story, sier journalisten bak.

Arrangøren håper økt tilgjengelighet skal gi flere deltagere.

MEDIEDEBATT: Det er oppsiktvekkende at ikke kulturministeren, som også er generalforsamling i NRK, klarer å holde orden i sysakene.