Hemnet.se

Schibsted gir opp Hemnet

Ble ikke enig med de svenske konkurransemyndighetene om milliardoppkjøp.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

I mai mottok Schibsted-eide Blocket innsigelser fra det svenske konkurransetilsynet, Konkurrensverket, mot Blockets planlagte oppkjøp av den svenske eiendomstjenesten Hemnet. Blocket.se er det svenske parallellen til norske Finn.no, har 2 millioner unike brukere på ulike plattformer hver uke og er dermed Sveriges suverent største bolignettsted.

Som Journalisten skrev 8. mai i fjor la Schibsted inn et bud på 1,5 milliarder kroner for Hemnet.

Milliardplanen er nå gått i vasken.

Siden innsigelsene kom i mai har Schibsted vært i dialog med det svenske konkurransetilsynet i et forsøk på å finne hensiktsmessige løsninger som ville møte myndighetenes bekymringer. Et sett med kommersielt akseptable løsninger er ifølge Schibsted blitt tilbudt på bakgrunn av disse forhandlingene.

“Det er vår oppfatning at Konkurrensverkets første bekymringer er blitt redusert som følge av disse tiltakene, og at Schibsted ville være den beste eieren av Hemnet både fra svenske forbrukeres perspektiv og fra eiendomsmeklernes synspunkt”, heter det i en børsmelding fra konsernet.

Les også: Svenske myndigheter sier nei til Schibsted-oppkjøp

Imidlertid har Konkurrensverket informert Schibsted om at myndighetene ikke vil klarere transaksjonen i sin nåværende form. Schibsted har på denne bakgrunn kommet til at anskaffelsesprosessen vil bli avsluttet.

Schibsted vurderer fortsatt det svenske eiendomsmarkedet til å være attraktivt, og vil nå vurdere andre alternativer for sin tilstedeværelse i markedet.

Powered by Labrador CMS