Og etter at Jævla bra byline påpekte bylinetabben, ble den fjernet og artikkelen står usignert.

NRK-journalist sendte pressemelding til NRK om NRK-arrangement. Endte med å selv få byline

Men det skulle han selvsagt ikke hatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Noen ganger går det fort i svingene. Og når pressemeldingen kommer fra en av kollegene, er det ikke sikkert du vet hvordan denne skal løses.

Seint tirsdag kveld publiserer NRK Sogn og Fjordane denne artikkelen om Landsfestivalen i Gammaldansmusikk. Et arrangement NRK forøvrig er medarrangør.

Kveldsvakta la ut saken, og siden den kom fra hans kollega Stian Sjursen Takle fikk denne journalisten også byline. Det som gjorde at flere kolleger stoppet opp ved artikkelen var kanskje ikke NRK Polkalutt, men at Takle uttalte seg i sin egen artikkel. Dermed havnet han på Facebook-siden til Jævla bra byline.

I løpet av formiddagen onsdag er byline fjernet og saken er usignert. Ellers er det ingen

endringer i den.

– Det ser ganske tåpelig ut, sier distriktsredaktør Terje Gilleshammer til Journalisten. – Vi ser hvor dumt det ser ut.

Terje Gilleshammer Foto: NRK

Gilleshammer sier at en del av diskusjonen er om det hadde sett bedre ut om det var kveldsvakta som selv hadde byline. Og så er det også grunnlag for diskusjon rundt klipp- og lim-journalistikken siden pressemeldingen er gjengitt i sin helhet.

Distriktsredaktøren sier at det er vanlig å omtale egne arrangement, tilbud og programkonsept. De har egenreklame for det de driver med. Selv om Gilleshammer nok skulle sett det opprinnelig ble publisert med en annen byline.

Han forteller at artikkelen også er blitt postet og delt på egne interne Facebook-sider. Med selvironi. Selv om byline er fjernet er det ingenting annet ved artikkelen som blir fjernet.

– Og så må vi neste gang se nærmere på hvordan vi tar tak i pressemeldinger.

 

Powered by Labrador CMS