Faksimile dagens forside av Dagsavisen.

Dagsavisen avslørte prisvinner på forsiden

Vil ikke svare på om de har brutt sperrefristen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

På forsiden og over en dobbeltside i dagens papirutgave hevder Dagsavisen at den svenske lyrikeren og medlem av Det svenske Nobel-akademiet Katarina Frostenson er årets vinner av Nordisk Råds litteraturpris. 

«I en høytidelig seremoni i København fikk Katarina Frostenson prisen for Sånger och formler», skriver Dagsavisen. 

– Jeg forstår ikke hva som har skjedd her. Vinneren offentliggjøres først i kveld, forteller en småpaff pressekontakt Louise Hagemann i Nordisk Råd til Dagbladet, som først omtalte saken. 

Heller ikke kulturredaktør Mode Steinkjer i Dagsavisen er sikker på hvorfor de har omtalt svenske Frostenson som vinner.

– Det er ikke helt klart hva som har hendt, vi er i ferd med å gå opp dette nå, sier Steinkjer i en kort kommentar til Dagbladet.

Mode Steinkjer i Dagsavisen. 

Sperrefrist

Det er vanlig at redaksjoner får vite vinneren på forhånd, med en avtale om sperrefrist. Dagsavisen vil ikke svare på spørsmål fra NRK om de ved en feiltagelse har brutt sperrefristen eller om avisen er blant dem som har fått vinnerne på forhånd. 

– Jeg har ingen annen kommentar enn at prisen deles ut i kveld, og vi er like spente som alle andre på hvem som får den, sier han til NTB.

Etter at flere medier har vært i kontakt med Dagsavisen angående denne saken, har avisen publisert en beklagelse

«Denne saken skulle ikke ha stått på trykk i dagens avis, vi beklager at den likevel gjør det» heter det i beklagelsen. 

Pengepremie

De norske nominerte er Linn Ullmann og Geir Gulliksen. I fjor vant Jon Fosse prisen. 

Nordisk råds litteraturpris blir tildelt for et skjønnlitterært verk som er skrevet på et av de nordiske landenes språk. Den gjeve prisen, som ble opprettet i 1962, utdeles årlig av Nordisk råd og sikrer vinneren en sum på 350 000 danske kroner.

 

Powered by Labrador CMS