Arkivfoto: Birgit Dannenberg

Elin Floberghagen blir trolig ny generalsekretær i Norsk Presseforbund

Fredag formiddag vedtar styret at Elin Floberghagen tar over som ny leder i Norsk Presseforbund.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det er litt over to måneder siden Kjersti Løken Stavrum kunngjorde at hun etter tre år forlater Norsk Presseforbund for stilling som direktør for Stiftelsen Tinius. For tre uker siden ble det klart at tre kandidater hadde søkt på jobben som generalsekretær i forbundet. Nyhetsredaktør Erik Stephansen i Nettavisen, journalist Siri Gedde Dahl i Kapital og direktør Elin Floberghagen i Fagpressen.

Journalisten kan i kveld med stor sikkerhet slå fast at ansettelsesutvalget bestående av Presseforbundets styreleder Gunnar Kvassheim, Redaktørforeningen Hanna Relling Berg og NJ-leder Thomas Spence har innstilt på Elin Floberghagen som Norsk Presseforbunds neste generalsekretær. 

Gjennom flere samtaler med sentral personer de siste ukene har det vært knyttet liten tvil til hvem som ville få jobben. Floberghagen har med bakgrunn i Fagpressen de siste tre årene, samt seks år som leder i NJ og fire år som nestleder vært en sentral skikkelse i Presse-Norge. 

Styreleder Gunnar Kvassheim har ved henvendelser fra Journalisten ikke villet si noe om prosessen utover at alt er i rute. Og at ansettelseskomiteens innstilling vil bli lagt fram for styremøtet som aller siste post under møtet. Det er til syvende og sist styret i Norsk Presseforbund. Dets medlemmer kan avvise innstillingen fra utvalget, slik det ble gjort i første av to runder etter at Per Edgar Kokkvold gikk av. Men ifølge sentrale kilder er det liten sjans for at det skjer denne gangen.

I Floberghagens disfavør er det faktum at hun ikke har arbeidet aktivt i en redaksjon de siste 13 årene. Sist var som journalist i Østlandets Blad. De to andre kandidatene arbeider i dag i hver sin redaksjon.

På den andre siden har Floberghagen et godt overblikk på Presse-Norge og journalistikkens utfordringer. 

Det har ikke lykkes å få kommentar fra Floberghagen torsdag kveld.

Powered by Labrador CMS