Kirurg Per Kristian Eide krever 6,6 millioner kroner av TV 2

Kirurg Per Kristian Eide vant fram med en klage på TV 2 til PFU. Nå tar han TV-kanalen til domstolen. Foto: Glenn Slydal Johansen

Kirurg Per Kristian Eide krever 6,6 millioner kroner av TV 2

Kirurgsaken havner i tingretten.

Det er Nettavisen som skriver at Eide saksøker TV 2 for 6,6 millioner kroner.

– TV 2 forfulgte Eide i mer enn tre år, i perioden 2012 – 2015. Som en av Europas fremste nevrokirurger og hjerneforskere og overlege ved Rikshospitalet, er det forståelig at Per Kristian Eide tar til motmæle og forsøker å ansvarliggjøre TV-stasjonen, sier Eides advokat Per Danielsen til Nettavisen.

TV 2 ble felt for dekningen av den såkalte kirurgsaken i Pressens Faglige Utvalg (PFU) i fjor sommer.

I januar stevnet Danielsen TV 2 og NTB for et millionbeløp. Saken havnet først i Forliksrådet, men det kom ikke til noen løsning da partene møttes der i august. Slike sivile saker må forsøkes løst i Forliksrådet før de eventuelt går videre i rettssystemet.

– Dette er som forventet og vi bestrider selvfølgelig dette kravet. Utover dette ønsker jeg ikke å prosedere saken gjennom media, skriver nyhets- og sportsredaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 i en tekstmelding til Nettavisen.

Også stevninger mot NTB, Aftenposten og ANB har vært oppe i Forliksrådet uten å bli forlikt. Også disse sakene kan derfor havne for tingretten.

Saken oppdateres.

Annonser

Les også

BILDET:

Med fotoutstillingen «Jeg elsker» ønsker fotografen å bryte tabuer.

Pressen frykter etterfølgeren ikke blir god nok og vil føre til mindre innsyn.

For bilder på søkemotoren Bing betaler Microsoft fra 195 kroner og oppover. Les hva seks skandinaviske fotografer fikk da Microsoft kjøpte bildene deres.