Petter Northug brukte TV 2-Lersveen i reklamefilm

Ble filmet da de gjorde opptak til God Morgen Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Hva er dette for noe? spør en tipser og sender oss ei lenke til Petter Northugs Facebook-side (videoen er nå fjernet). Øverst på siden er en video hvor skiløperen går mannekeng.

– Det her er den fantastiske mosvik-jakka, sier Petter Northug inn i kamera og går tilbake. Fra sidelinjen roper Ernst Lersveen kjør på og fremstår som om han har regien på opptaket.

Skiløperen presenterer en ny jakke og sprader bort fra kamera. – Helt riktig. Overkill på at dette er det viktigste som er. Overkill. Overkill. Overkill. Sier Lersveen. Kjør. Kjør på.

Og så racingjakka. Før spørsmålet om hva som er så viktig med klær som dette.

– At de er komfortable å trene med, og at du har en racing-dress du skal konkurrere med som sitter bra. Og så er vi avhengig av å ha noen sett med klær som er varme når vi trener i kulde. For oss skiløpere er kunsten å holde oss frisk, og da må vi ha klær som holder oss varm og tørr.

Filmet mens de jobbet

Kanskje ikke så rart at tipser reagerer. Men ifølge nyhetsleder Espen Solbakken i TV 2-sporten er det ikke snakk om at TV 2 har begynte å lage reklamefilm for skiesset. 

Lersveens oppdrag: lag reportasje til God Morgen Norge på den nye kolleksjonen til Northug. Den forrige ble slaktet av moteekspert Marianne Jemtegård. Og nå ønsket programmet å følge opp med de nye klærne.

– Det er snakk om en bakomfilm. Vårt team ble filmet mens de jobbet. Sluttresultatet ble ikke heldig, hverken for sporten eller for reporter, sier Solbakken til Journalisten.

Bortsett fra å ha staget en catwalk for deres reportasje har ikke TV 2 hatt noe med videoen som ligger på Northugs Facebook-side. Denne har TV 2 kontaktet selskapet TVSporten for å få fjernet.

Det har ikke lykkes Journalisten å komme i kontakt med TVSportens redaktør Anders Sæther.

Powered by Labrador CMS