Skjermdump Sporten.com.

Selger sporten.com etter milliontap

Polsk selskap som vil tjene penger på spillreklame tar over. Det liker Lotteritilsynet dårlig.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Åtte millioner i minus over to år ble for mye for næringstoppene bak nettstedet sporten.com. Det skriver Dagens Næringsliv i sin papiravis onsdag.

– Vi fikk det ikke til, dessverre. Vi har jobbet dag og natt i to og et halvt år for å få til dette her, så det er fryktelig synd, sier mannen som har vært daglig leder for Sporten.com siden oppstarten, Ole Kristian Hustad til avisen.

Han vil ikke kommentere prisen for nettstedet.

Sporten.com skulle med en rekke næringslivsaktører i ryggen ta opp kampen om å formidle sportsnyheter med Dagbladet og VG, men slik gikk det ikke.

Kjendiseiere

Siden oppstarten i 2014 har selskapet tapt over åtte millioner. Underskuddet har blitt finansiert med lån fra morselskapet Nor. Der er blant annet tidligere toppidrettssjef Bjørge Stensbøl for Olympiatoppen og tidligere skiskytter Liv Grete Skjelbreid med på eiersiden.

Nettstedets nye eier, som representerer det polske selskapet, er Michael Breines Oredam. Han er blant annet kjent for å ha startet opp radiokanalen Radio Tango på slutten av 80-tallet. Planen hans er å livnære seg på reklame for utenlandske spillereklameselskaper.

Les også: Gratis toppfotball på nettavisene mens tv-selskapene krangler

Til sak

Det liker Lotteritilsynet dårlig. Tirsdag opprettet tilsynet sak mot selskapet ettersom det er ulovlig å selge annonseplass til utenlandske spillaktører.

– Dette er en klar omgåelse av regelverket, sier direktør Atle Hamar i Lotteritilsynet til Dagens Næringsliv.

– Det hjelper ikke at de har flyttet serveren og nettsiden til Polen når reklamen er på norsk og siden er rettet mot norske brukere, forklarer Hamar.

Sporten.coms nye eier er ikke bekymret for tilsynets reaksjoner.

– Vi har ingen tilstedeværelse i Norge og siden ligger på utenlandsk domene. Vi er langt på innsiden av både lover regler, sier Oredam til DN.

Powered by Labrador CMS