Skjermdumper fra Guri Melbys Facebook-side og Dagsavisens egen deling på Facebook.

Venstre-politiker var uenig i Dagsavisen-tittel – redigerte den selv på Facebook

Venstres Guri Melby delte Dagsavisens sak på Facebook med egen tittel. – Alvorlig, mener Gunnar Bodal-Johansen. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Torsdag 3. november publiserte Dagsavisen saken «Vil ha høyere gjerder rundt barnehager». Ifølge Dagsavisen mener Venstre-politiker Guri Melby at tittelen er misvisende og uttrykkte at hun ikke ønsket å dele saken slik tittelen står.

Fem dager senere valgte likevel Guri Melby å dele saken på Facebook, med tittelen: «Vil ha mer Oslovakter og politi på Grunerløkka».

Har du en side på Facebook og ikke bare en ordinær profil, har du muligheten til å endre titler på artikler du deler på siden. Kildemerket blir stående, slik at Facebook-brukerne kan se hvilken avsender som er den opprinnelige. I dette tilfellet fremstår derfor Guri Melbys tittel som Dagsavisens.

– Alvorlig

Dagsavisen har vært i kontakt med Melby som legger seg flat og sier at hun aldri skal gjøre dette igjen. 

«Jeg burde selvsagt bare delt saken og presisert at jeg var uenig i tittelen, så jeg legger meg flat. Men samtidig synes jeg Dagsavisen bør erkjenne at det er et overtramp å bruke en tittel som sier det motsatte av hva intervjuobjektet har ment» skriver hun i en SMS til Dagavisen etter intervjuet.

Etikkekspert Gunnar Bodahl-Johansen mener pressen må være på vakt mot inngripen fra politikere når slike ting blir teknisk mulig.

– Dette er særlig alvorlig fordi det er her er snakk om en fremtredende politiker, som ikke kan være ukjent med hvordan pressens redigeringsansvar og redigeringsrett fungerer i et demokratisk samfunn. Hun endrer virkelighetsoppfatingen på en måte som er helt uaksaptabel, sier han til Dagsavisen.

Powered by Labrador CMS