Amedia selger Digitale Medier 1881 tilbake til Christen Sveaas

Mediekonsernet vil konsentrere virksomheten om redaksjonelt innhold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Det melder kjøperen, Christen Sveaas’ investeringsselskap Kistefos, i en børsmelding.

– Amedias kjernevirksomhet er mediehusene, og vi velger å konsentrere vår virksomhet i enda sterkere grad rundt produksjonen av godt redaksjonelt innhold. Eierskiftet er derfor fornuftig og vil bidra til et skarpere og mer dedikert eierfokus på katalog- og listingsmarkedet, Amedias finansdirektør Gisle Torheim i meldingen.

Amedia kjøpte Digitale Medier 1881 for en sum rundt 280 millioner kroner fra Sveaas-eide Kistefos i mai 2013. Hva Amedia nå får for selskapet er ikke oppgitt i børsmeldingen.

Kjøperen eier fra før Opplysningen 1881, og opplyser at de nå vil integrere de to virksomheten.

– Digitale Medier 1881 er veldrevet og lønnsomt. Amedia har vært en god eier som har videreutviklet virksomheten på en offensiv måte siden konsernet overtok eierskapet av selskapet sommeren 2013. Vi ser nå fram til å satse videre på den posisjonen og markedskraften Digitale Medier 1881 har bygget opp, i form av en godt samordnet operasjon med Opplysningen 1881, sier investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos i meldingen.

38 millioner i pluss

Digitale Medier 1881 leverte et driftsresultat på 37 millioner kroner av en omsetning på 191,6 millioner kroner i fjor. I år forventer selskapet en omsetning på over 180 millioner kroner og et driftsresultat på over 38 millioner kroner.

De to handlespartnerne opplyser at de vil fortsette å samarbeide på områder som tjener begge parter.

Amedia beholder to av datterselskapene til Digitale Medier 1881, nemlig Prisguide AS og Karriere.no AS. Disse selskapene vil bli integrert i mediekonsernets øvrige virksomhet.

Salget betinger at Konkurransetilsynet gir sin tilslutning til transaksjonen. Dersom det går uten problemer forventer Amedia å gjennomføre salget i løpet av første kvartal 2017.

Powered by Labrador CMS