Her sitter redaksjonen på et tilpasset morgenmøte hos A til AA. Foto: David E. Antonsen, Firdaposten.

Firdaposten måtte evakuere etter vannlekkasje - jobber på spreng for å få klar papiravisen

– Det skal mer enn litt vann til for å stoppe oss, sier sjefredaktør Svend Arne Vee.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Store vannlekkasjer fra taket førte til at alle ansatte i Firdaposten måtte evakuere torsdag morgen. Det har vært kraftig regn på Vestlandet de siste dagene, og det viste seg å være en dårlig kombinasjon med et flatt tak.

Det var Firdaposten selv som først skrev om saken. 

– Det er fuktig på Vestlandet, men dette var i overkant selv for oss, sier sjefredaktør Svend Arne Vee til Journalisten.

Han er i overraskende godt humør.

Redaksjonen fikk flytte inn hos reklamebyrået A til AA for dagen. De ble dermed nødt til å nappe med seg det som var igjen av brukbart utstyr og flytte driften av avisen. 

Han opplyser at det meste i lokalene er ødelagt, men arkivet som oppbevarte alle tidligere aviser gjennom 70 år har overlevd.

Også andre har opplevd dette: Vest-Telemark Blad ble hentet ut ved hjelp av traktor (se video).

Hjemløs på ubestemt tid

Vee vet ikke hvor lang tid det vil ta å renovere lokalene deres, men er klar på at redaksjonen må finne et mer permanent sted å bo. Han vet ikke hvor store skadene er, eller hvor mye det vil koste. 

– Men journalistene er ved godt mot! De skriver i kantina sammen med noen nye kolleger hos A til AA, og ser ikke noe stort problem med det. Det skal mer enn litt vann til for å stoppe oss, sier han. 

Han legger til at redaksjonene har hatt nok å stri med om dagen, men at nå som skaden er skjedd, er det ikke så mye å få gjort. Prioritet er å få laget papiravis til dagen i morgen. Vee opplyser at de har vært i kontakt med trykkeriet for å få flyttet deadlinen. 

Nettproduksjonen går tilsynelatende som vanlig, med noen forsinkelser.

Hjemme hos Firdaposten torsdag morgen. Foto: David E. Antonsen, Firdaposten. 

 

Powered by Labrador CMS