Klikk deg gjennom interaktiv Journalisten-grafikk fra 2016

Her kan du se samlede oversikter over opplag, journalistlønninger, pressestøtte og kart over hele avis-Norge.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Under finner du nyhetsgrafikk som ble publisert i forbindelse med artikler om noen av de mest sentrale temaene i mediebransjen i 2016.

Avisopplag

Vi starter med opplagstallene for 2015, som Mediebedriftenes Landsforening offentliggjorde 8. mars i år. Avistallene viste at Klassekampen ble årets soleklare vinner målt i antall eksemplarer.

I kartgrafikken under kan du se hele avis-Norge, med opplagsinformasjon om hver enkelt avis. Velg kategori i boksene øverst. Netto opplagstall er en samlekategori for netto løssalg, papir- og digital-opplag.

Hvert fylke har sin egen farge, og du kan velge fylkene enkeltvis for å se de respektive avisene.

Prøv samspillet mellom grafikkenhetene ved å klikke med musa eller trykke med fingeren på konsernnavnene til høyre. Ved å klikke/trykke på den enkelte avis i de horisontale søylene ser du den aktuelle avisens geografiske plassering i kartet. Trykk på nytt for å gå tilbake.

Grafikken bør leses i breddeformat på mobil. For å veksle mellom største opplag, minste opplag og alfabetisk rekkefølge for avisene: Trykk en eller flere ganger på det lille ikonet over og under selve talloversikten.

Ukepressen

2015-tallene for papiropplagene til ukebladene og magasinene ser du i den følgende grafikken.

Journalistlønningene

I april i år offentliggjorde Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening sin felles lønnsstatistikk for 2015. I den interaktive grafikken under kan du se gjennomsnittlig bransjelønn for NJ-organiserte i mediebedriftene ved utgangen av 2015, sammenliknet med tallene for 2014.

Les mer om tallene: Journalistene i VGTV tjener nå mer enn konkurrentene i TV 2

Skift mellom gjennomsnittslønn og %-vis endring fra 2014 i boksene øverst i grafikken.

Du kan endre rekkefølgen på bedriftene ved å trykke på det lille ikonet over og under søylene. Bruk nedtrekksmenyen for å se tallene for bedriftene som er eid av de ulike konsernene. Mobil/brett: Bruk horisontalmodus.

Støtte fra staten

26. oktober brakte Journalisten.no oversikt over fordelingen av 313,1 millioner kroner i produksjonstilskudd til norske aviser for 2016. Journalisten har innhentet og bearbeidet statistikk fra Medietilsynet tilbake til 1996. Trykk på boksene øverst i grafikken for å se hvor mye de enkelte avisene og mediehusene har fått utbetalt i direkte statsstøtte, produksjonstilskudd, inkludert midlene for 2016.

Les mer: Dette får avisene i støtte fra staten

Mobil: Se helst grafikken i breddeformat.

Bla tilbake i historien ved hjelp av boksene øverst.

Du kan se samleoversikt for de enkelte aviseierne ved å velge i menyen til høyre. 

Hold markøren over/trykk på de horisontale søylene eller tallene til den enkelte avis for å se tilskudd for både 2015 og 2016.

For omvendt eller alfabetisk liste: Trykk på den lille pilen over søylene.

Powered by Labrador CMS