Den legendariske krigs­korrespondenten Clare Hollingworth er død

Clare Hollingworth avbildet med fotograf Tim Page. Foto: Sully, Francois

Den legendariske krigs­korrespondenten Clare Hollingworth er død

 Kvinnen som avslørte opptakten til andre verdenskrig ble 105 år gammel.

En venn av familien bekrefter dødsfallet overfor AFP, og familien har også lagt ut en melding på Facebook.

Hollingworth var journalist og forfatter, og er særlig kjent som den som avslørte de første skrittene i andre verdenskrig.

Hun begynte i den britiske avisen The Daily Telegraph på sensommeren 1939 og ble sendt til den tysk-polske grensen. Der oppdaget hun at det var samlet hundrevis av tyske stridsvogner i forkant av den tyske invasjonen av Polen, noe Hollingworth meldte hjem til London.

Senere arbeidet Hollingworth som krigskorrespondent i Vietnam, Algerie og Kina. På 80-tallet trakk hun seg tilbake i Hongkong.

Så sent som i høst feiret reporterlegenden sin fødselsdag med champagne i Hongkongs korrespondentklubb, der hun var medlem.

Annonser

Les også

Mener det er viktig med tillit blant folket om at pasientopplysninger blir behandlet konfidensielt, samtidig som særlig mediene må kunne granske helsetjenestene.

Video: Pressens representanter møter blant andre helseminister og helsedirektør for å drøfte det offentliges tilgang til helsejournaler. Se debatten i opptak her.

ARENDAL (Journalisten:) Dagens Næringslivs politiske redaktør er kanskje en av mediebransjens travleste under Arendalsuka.