Saksøker TV 2 for usaklig oppsigelse

Saksøker TV 2 for usaklig oppsigelse

En tidligere ansatt i TV 2 går rettens vei for å få opphevet en oppsigelse vedkommende mener er usaklig, skriver Dagens Næringsliv.

– Det ble levert en stevning i Bergen tingrett onsdag i forrige uke. Den omfatter krav om å gjøre en oppsigelse ugyldig, bekrefter Knut Skaslien, advokat i Norsk Journalistlag, overfor avisen.

Personen som har levert inn stevningen, jobbet tidligere i TV 2s promoavdeling.

Kanalen er inne i en omfattende nedbemanningsprosess der det skal kuttes 177 faste ansatte for å spare 350 millioner kroner innen 2020. Sist fredag ble det opplyst at det gjenstår kutt av 65 årsverk.

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 bekrefter at kanalen er varslet om søksmålet.

– Vi er varslet om stevning fra en av våre medarbeidere, og vi har mottatt kopi av den. Utover det kommenterer vi ikke enkeltstående personalsaker, skriver hun.

I tillegg til stevningen som er levert inn, er det aktuelt med søksmål fra ytterligere én eks-ansatt, ifølge Skaslien i NJ.

Annonser

Stikkord:

Les også

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten, sier Økland om sitt eget initiativ til å slutte i mediehuset.

BILDET:

Sammen med avgangsklassen ved Fotojournalistutdanningen har Evelyn Pecori lagd reportasje fra Kina. Bildene stilles ut på fotofestivalen DOK17.

Fem ansatte i TV 2 som har mottatt oppsigelse i den omfattende nedbemanningsprosessen, tar ut stevning mot arbeidsgiveren.