Martin Krasnik. Foto: Wikimedia Commons/Flick.com/Europa-Parlamentets Informationskontor i Danmark

Martin Krasnik ny sjefredaktør for danske Weekendavisen

Skal utvikle den danske ukeavisen digitalt, men vil tenke journalistikk først.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det kjent at 45-åringen overtar redaktørstolen etter Anne Knudsen som har vært sjefredaktør for den danske ukeavisen siden 1998.

– Weekendavisen gjør noe som de færreste aviser i verden prioriterer høyt: Skriver godt, skarpt og underholdende om svært viktig stoff, sa Krasnik i pressemeldingen fra eieren Berlingske Media om jobbskiftet mandag.

Journalisten og redaktøren ble kjent for et bredere publikum både i Danmark og Norge etter et konfronterende intervju av den norske legen Mads Gilbert høsten 2014. Den daværende DR-journalisten beklaget i ettertid kildefeil, men fastholdt påstander som kom frem i programmet.

Krasnik jobbet som programleder for «Deadline» i Danmarks Radio (DR) før han returnerte til Weekendavisen sist september som skribent. Han jobbet første gang for Weekendavisen som praktikant i 1995, og var utenriksredaktør og korrespondent i Jerusalem og London før han forlot avisen for «Deadline».

Skal utvikles digitalt

Ifølge danske Journalisten er en av årsakene til redaktørskiftet at avisens digitale tilstedeværelse skal styrkes. Til Journalisten sier Krasnik at avisen sakte og rolig skal utvikle seg digitalt.

– Det er klart at vi ikke har begått den feilen som andre har begått: Nemlig at man først tenker digitalt, og deretter journalistikk. Det har vært viktig for Weekendavisen at man står fast på at man skal betale for å få lov til å lese avisen. Det koster penger å få den kvaliteten, sier Krasnik til danske Journalisten.

Les også Journalistens reportasje fra Weekendavisen: Uten kontorplikt og møter - Slik jobber de i suksessen Weekendavisen

Samtidig med redaktørskiftet forlater avisen enledermodellen gjennom utnevnelsen av Mette Maix som ny administrerende direktør, en rolle Knudsen har hatt siden 2002.

Powered by Labrador CMS