BBC. Foto: Flickr.com/Creative Commons/Tim Loudon

BBC uten fornyet lisens i Thailand – dropper kortbølgesendinger

Så mange som 45 ansatte kan miste jobben som følge av beslutningen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over sju år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Den britiske kringkasteren sier i en pressemelding at senderne har vært skrudd av siden årsskiftet, da den gamle sendelisensen gikk ut.

– Tross lange forhandlinger har vi ikke klart å komme fram til en avtale om ta opp igjen sendingene. Med tanke på de økonomiske begrensningene hele BBC står overfor, har vi besluttet å stenge stasjonen, opplyser selskapet. Så mange som 45 ansatte kan miste jobben som følge av beslutningen.

Sendingene som gikk ut fra Nakhon Sawan sentralt i Thailand hadde Øst-Asia som sitt viktigste dekningsområde. Sendestasjonen ble flyttet hit fra Hongkong etter at Kina tok over det tidligere britiske territoriet i 1997.

Regjeringen i Thailand har åpent kritisert BBCs thai-språklige nettjeneste, som dekker politiske spørsmål mer åpent enn lokale medier gjør.

– Vi beklager at vi ikke har kommet til enighet med den thailandske regjeringen, slik at vi kunne fortsette å bruke denne stasjonen til å bringe korrekte og upartiske nyheter til lyttere i regionen. Vi fortsetter å utvikle måter for å gi folk tilgang til vårt tilbud, inkludert strømming på nett og mobil, i tillegg til FM-radiosendinger og TV-sendinger, heter det videre i uttalelsen.

Det er uklart om nedleggelsen i Thailand vil påvirke BBCs planer om regelmessige sendinger på koreansk rettet mot Nord-Korea.

Powered by Labrador CMS