Trygve Hegnar kjøper ABC Startsiden

Trygve Hegnar. Arkivfoto: Kathrine Geard

Trygve Hegnar kjøper ABC Startsiden

Går fra nisjen på næringslivsnyheter til det store, generelle nyhetsbildet. 

Trygve Hegnars investeringsselskap Periscopus AS kjøper ABC Startsiden fra Telenor.

– Vi går fra nisjeprodukter som Kapital, Finansavisen og Hegnar.no til det store, generelle nyhetsbildet, sier Trygve Hegnar i en pressemelding.

Med kjøpet ønsker Hegnar å bli en av de ledende på nyheter og søk i Norge:

– Jeg har et ønske om å gå fra at vi driver med nisje, der vi gjør gode ting og tjener penger hele tiden, til allmennyheter, sier Hegnar til Journalisten.

– Hvor mye betalte du?

– Det vil jeg ikke si, sier Hegnar, som ellers viser til pressemeldingen.

Administrerende direktør og ansvarlig redaktør Espen Udland i ABC Startsiden gjennomfører nå et allmøte med de ansatte. I pressemeldingen sier han at deres mål er å skape nyttige og brukervennlige produkter.

– I dag har vi drøyt 60 ansatte som arbeider dedikert og innsiktsbasert med kontinuerlige forbedringer og utvikling, sier Udland i meldingen.

Han sier videre at de i Trygve Hegnar får en eier som har et sterkt engasjement for medier.

– Med vår heldigital virksomhet og posisjoner blir ABC Startsiden AS en vesentlig bidragsyter for Hegnar. Jeg opplever at vi har en utfordrerkultur i begge selskapene og vi er både entusiastiske og stolte over at Trygve Hegnar vil være med å videreutvikle Startsiden, sier Udland, som har ledet selskapet siden 1. august 2000.

ABC Startsiden omsatte i 2015 for 163 millioner kroner og leverte et driftsresultat på 27,8 millioner kroner. Selskapet har i perioden 2011 til 2015 sendt 180 millioner kroner i konsernbidrag til selgeren, Telenor.

Startsiden og ABC Nyheter hadde ifølge pressemeldingen samlet 1.658.270 unike brukere og 32.649.407 sidevisninger i uke 9. Alle ABC Startsidens produkter hadde i samme uke brutto 2.784.216 unike brukere. Hegnar.no hadde i samme uke 458.196 unike brukere og 12.908.347 sidevisninger.

Av medievirksomhet sitter Telenor etter salget kun igjen med distribusjon og infrastruktur i Canal Digital, RiksTV og Norkring.

Annonser

Les også

Mener det er viktig med tillit blant folket om at pasientopplysninger blir behandlet konfidensielt, samtidig som særlig mediene må kunne granske helsetjenestene.

Video: Pressens representanter møter blant andre helseminister og helsedirektør for å drøfte det offentliges tilgang til helsejournaler. Se debatten i opptak her.

ARENDAL (Journalisten:) Dagens Næringslivs politiske redaktør er kanskje en av mediebransjens travleste under Arendalsuka.