TV 2 leverer svakere resultat

TV 2-sjef Olav T. Sandnes. Foto: Jan-Petter Dahl/TV 2

TV 2 leverer svakere resultat

TV 2-sjef Olav T. Sandnes så resultatet skrumpe fra 330 millioner kroner i 2015 til 116 millioner kroner i fjor.

TV 2 leverte et netto driftsresultat på 116 millioner kroner av en omsetning på 4,3 milliarder kroner i fjor. Det melder det Egmont-eide selskapet i en pressemelding.

I 2015 leverte selskapet et netto driftsresultat på 330 millioner kroner av en omsetning på 3,9 milliarder kroner. Til tross for økt omsetning, ble altså mediehusets resultat kraftig svekket.

Mediehuset begrunner det svekkede resultatet med økte rettighetskostnader og at reklamemarkedet har stoppet opp. Også valutatransaksjoner påvirker også TV 2s kostnader.

For et knapt år siden varslet TV 2 at de skal spare 350 millioner kroner og kutte 170 årsverk. Også dette skriver TV 2 har belastet regnskapet.

Annonser

Stikkord:

Les også

– En må kunne forvente at TV 2 løser noe av overtalligheten på denne måten, sier Økland om sitt eget initiativ til å slutte i mediehuset.

BILDET:

Sammen med avgangsklassen ved Fotojournalistutdanningen har Evelyn Pecori lagd reportasje fra Kina. Bildene stilles ut på fotofestivalen DOK17.

Fem ansatte i TV 2 som har mottatt oppsigelse i den omfattende nedbemanningsprosessen, tar ut stevning mot arbeidsgiveren.