Millionoverskudd i Kommunal Rapport, men sender alle pengene til eierne

Fagbladet får beholde i underkant av 40.000 kroner av overskuddet. Men har 17,6 millioner på bok.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over seks år gammel og kan derfor inneholde utdatert informasjon.

Omsetningen i Kommunal Rapport økte i fjor med halvannen million kroner sammenlignet med 2015, og endte på like under 29,5 millioner kroner. Mens annonseinntektene holder seg mer eller mindre stabile, er det brukerbetalingen veksten skjer. Mediehuset har får 69,5 prosent av inntektene fra tradisjonelle abonnement. Av dette er nesten 5 millioner fra digitalt salg.

I tillegg kommer inntektene fra tjenestene Kommunebarometere og Leverandørdata som til sammen beløper seg til rundt 2,3 millioner.

At vi øker omsetningen er gledelig i seg selv, og når du ser det er fra digitale tjenester gjør det ekstra flott. Det er fint at vi ikke sparer oss til det gode resultatet, sier direktør og redaktør Britt Sofie Hestvik.

Samtidig som inntektene stiger, har også utgiftene gått opp. Lønningsposten ble i fjor 1,1 millioner kroner større enn i 2015. Dette skyldes blant annet prosjektansettelse av en redaksjonell utvikler. Mens de samlede kostnadene økte med 600.000 kroner til 17,98 millioner. Tre av fire utgiftskroner ble brukt på lønn i 2016.

På bunnlinjen leverte Kommunal Rapport et overskudd etter skatt på 2,74 millioner. Det er en økning på i overkant av 41 prosent sammenlignet med 2015.

– Vi ligger fint an i forhold til budsjetter i inngangen på året. Det er de store postene jeg i særdeleshet kan hvile det på. Slik vi ser det nå. 

Rundt årsskiftet sender Kommunal Rapport ut regning til abonnementne. Hestvik forteller at inntektene fra disse ser godt ut. noe senere sendes regningene på de andre digitale tjenestene, dermed er det knyttet noe usikkerhet til disse inntektene.

Overskuddet ble ikke lenge i Kommunal Rapport. Styret har vedtatt at disse sendes til eier KS Holdning som konsernbidrag. I årsberetningen heter det at «KR har et estimatavvik som over tid vil redusere egenkapitalen. Vurderingen er likevel at det er rom for å gi dette konsernbidraget, gitt egenkapitalgrad på 42 prosent etter konsernbidrag.»

– Vi har en forutsigbarhet i dette. Vi er temmelig solid bedrift som også kan investere slik vi ønsker det kommende året.

Mediehuset har 17,6 millioner kroner på bok.

Powered by Labrador CMS