Pulitzer-priser til avsløringer av politikorrupsjon, Trump-praksis og Panama Papers

Statue av journalisten og forleggeren Joseph Pulitzer som etablerte prisen. Foto: Pete Toscano/Flickr

Pulitzer-priser til avsløringer av politikorrupsjon, Trump-praksis og Panama Papers

New York Daily News og ProPublica får Pulitzer-pris for avsløringen om at politiet i New York kastet fattige ut av boligene sine. Også Trump-avsløringer og Panama Papers hedres.

Årets Pulitzer-pris for arbeid i offentlighetens interesse går til journalister i New York Daily News og ProPublica som avdekket politiets ulovlige praksis. De gjennomgikk 516 saker og dokumenterte at politiet kastet hundrevis av mennesker ut av sine hjem, enda mange av dem ikke hadde gjort noe ulovlig.

Pulitzer-prisene er USAs viktigste priser for journalistisk arbeid. I alt deles det ut 14 priser. Det er Columbia-universitetet i New York som står for tildelingen hvert år i april.

Trump-avsløringer

Washington Posts David Fahrentholt får prisen for dekningen av amerikansk politikk for å ha avslørt tvilsom praksis ved Donald Trumps velferdsorganisasjon. Over flere måneder kontaktet Fahrentholt veldedige formål og fant at presidentkandidaten Trumps opplysninger om hva han donerte ikke stemte. Fahrentholt og Washington Post var også først med å publisere en elleve år gammel video der Trump snakker nedlatende og seksualiserende om kvinner.

Gravejournalistikk

Prisen for gravende journalistikk går til International Consortium for Investigative Journalism, McClatchy newspapers og Miami Herald for det enorme prosjektet med å avdekke Panama-papirene, der hundrevis av journalister på seks kontinenter deltok.

Prisen for internasjonal journalistikk gikk til New York Times’ dekning av Russland og president Vladimir Putins makt utenfor landets grenser, med avsløring av metoder som drap, trakassering på nett og planting av falske bevis mot meningsmotstandere.

Frilansfotografen Daniel Berehulak fikk pris for bildereportasjen i The New York Times som illustrerer filippinske myndigheters brutale kamp mot kjøp og salg av narkotika.

Annonser

Stikkord:

Les også

Presenterer undersøkelse om viktigste medium for velgerne og partiledernes aktivitet i sosiale medier. Sending fra klokken 17.

Men behandlingen av klagen skal skje bak lukkede dører.

Morgenrutinen:

Mener prioritering av kvalitetsjournalistikk er største utfordring for mediebransjen nå.