Flere søkere til Fotojournalistutdanningen

Flere ønsker å følge i fotsporene til Kjersti Binh Hegna. Den tidligere fotojournalist-studenten ble kåret til «Årets Nykommer Foto» tidligere i år. Arkivfoto: Martin Huseby Jensen.

Flere søkere til Fotojournalistutdanningen

Mens journalistikkutdanningen har færre søkere, er det flere som vil bli fotojournalist. 

Søkningen til Fotojournalistutdanningen på Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA) har gått opp fra i fjor, viser tall fra Samordna Opptak. De samme tallene viser at søkningen til journalistikkstudiet har gått ned. I år var det 89 søkere som hadde fotojournalistikk som sitt førstevalg, mot 78 søkere i 2016. Totalt har 562 personer søkt Fotojournalistutdanningen i 2017, mot 395 personer i 2016. Og på to år har antall søkere som har ført opp studiet blant sine valg nesten doblet seg.   

- Oppgangen i søkertall fra i fjor er ikke dramatisk, men den er hyggelig for en liten utdanning som Fotojournalistutdanningen, sier Jon Petter Evensen, høyskolelektor ved HiOA.

- Spesielt for en bransje hvor det er lett å være litt pessimistisk med tanke på fremtidsutsiktene. Vi lever i en blikkets tidsalder, hvor den globale samtalen er preget av bilder. Søkeroppgangen viser kanskje nettopp at det er flere som er interessert i utforske de mulighetene som er for å produsere og distribuere god fotojournalistikk nå.

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
27.06.2017
Søknadsfrist
29.06.2017
Søknadsfrist
30.06.2017

Les også

Avisen offentliggjorde graderte dokumenter fra Riksrevisjonen tidligere i år.

MEDIEDEBATT: Regjeringen ville temme NRK, men etterlater seg en statskringkasting som er sterkere enn noensinne, skriver Gunnar Stavrum.

Den tidligere journalisten, kommentatoren og redaktøren i NRK, Steinar Mediaas, er død. Han ble 70 år gammel.