Mann dømt for krenkende meldinger mot Aftenposten-journalist

Mann dømt for krenkende meldinger mot Aftenposten-journalist

Årsaken til at han skrev meldingene skal ha vært at han var uenig i en artikkel journalisten hadde skrevet.

«Måtte du lide inderlig og vel resten av livet ditt og i syv generasjoner etterpå. Sånne som deg bør ikke ha livets rett.»

Dette er blant det en mann fra Fredrikstad skal ha skrevet til journalist Åshild Eidem i Aftenposten i oktober 2015. Nå er han dømt til betinget fengsel i 14 dager for å ha krenket en annens fred. Det skriver Fredriksstad Blad

Årsaken til at han skrev meldingene skal ha vært at han var uenig i en artikkel journalisten hadde skrevet.

– Jeg mener at det er viktig å anmelde slike forhold, fordi slike uttalelser ikke bør bli stående uimotsagt. I så fall er man indirekte med på å senke terskelen for hvordan det er greit å ytre seg, sier Åshild Eidem til Fredriksstad Blad. 

Sjefredaktør René Svendsen i Fredriksstad Blad forklarer i egen avis at mannens navn er godt kjent for journalister i en rekke mediebedrifter. I Fredriksstad Blad har de fleste journalistene fått hatefulle e-poster og meldinger fra mannen i flere år. 

Annonser

Ledige stillinger:

Søknadsfrist
Snarest
Søknadsfrist
25.08.2017
Søknadsfrist
25.08.2017

Les også

MEDIEDEBATT: Norge eksploderer i et pinlig sinne fordi en av idrettsheltene straffes som alle andre. Johaug er ikke et offer, hun er tatt i doping.

MEDIEDEBATT: – Vi må være ærlige. Klagestormen mot NRK handler i virkeligheten om å skape en front mot islam. Det bør mane til ettertanke for politikere som stadig kommer med dulgte advarsler om «press mot norske verdier».

Journalistlaget vil spare mer penger på ledelsens valg, men de ansatte påpeker at lokalene er for små.